Back to top

Extra pénzt kérhet azoktól a Netflix, akik megosztják másokkal a jelszavukat

Publikálva: 2022, március 17 - 14:46
A Netflix havidíja nem egy filléres tétel, nemrég ráadásul áremelés is volt, ezért nem csoda, hogy sokan megosztják másokkal a fiókjukat, így többen is tudnak használni egyet. A vállalat már küzd egy ideje ez ellen, és most egy újabb megoldással álltak elő, amit néhány országban már tesztelnek is.
Extra pénzt kérhet azoktól a Netflix, akik megosztják másokkal a jelszavukat

A becslések szerint a Netflix-felhasználók 15%-a nem fizet a szolgáltatásért, ugyanis más fiókját használják. A jelszó megosztását ugyanakkor tiltja a vállalat, ez benne van a felhasználási feltételekben. Használhatnak többen egy fiókot, de csak akkor, ha egy háztartásban élnek, erre vannak kitalálva a fiókon belüli profilok. Így szól az erre vonatkozó rész:

A Netflix szolgáltatás és a szolgáltatáson keresztül elérhető tartalmak kizárólag az Ön személyes és nem kereskedelmi célú felhasználására szolgálnak, és nem oszthatók meg az Ön háztartásán kívüli személyekkel.

Az első próbálkozás a fiókok megosztásának felszámolására tavaly indult, bizonyos esetekben emailben küldött kóddal kell utólag megerősíteni a belépést, ha a Netflix úgy érzékeli, hogy több helyen is használatban van ugyanaz az előfizetés. Itt azonban még nem állnak meg, ugyanis bevezettek két új szolgáltatást teszt jelleggel:

  • Extra tagok hozzáadása: akár két plusz felhasználó is csatlakozhat egy előfizetéshez, akik saját email-címmel és jelszóval tudnak belépni, és saját profilt kapnak. Ez átszámolva durván 700-1000 Ft-ba kerül országtól függően.
  • Profilból új felhasználó: aki eddig más fiókját használta, az a megtekintési előzményeit és a kedvenceit átviheti egy új előfizetésbe vagy egy adott előfizetéshez kapcsolódó új extra felhasználói profilba, hogy ne vesszenek el az adatok. Ez természetesen ingyenes.

Az új funkciók egyelőre 3 országban (Chile, Costa Rica és Peru) működnek, de később szélesebb körben is bevezethetik őket. A pontos árak országonként eltérhetnek majd.

A Netflix indoklása szerint az előfizetések megosztása csökkenti a bevételeiket, és így kisebb összeget tudnak új filmek és sorozatok gyártására fordítani. Emiatt szeretnék elérni, hogy a felhasználók valóban csak egy háztartáson belül osszák meg az előfizetésüket, ha pedig valaki ennél többet szeretne, akkor fizessen egy kicsit többet.

napidroid.hu

Ezt már olvasta?

Címkék: online világ
Cookies