Back to top

Ex Libris Díjban részesült Karaffa Attila, valamint Kevicky Tünde és tanítványai

Publikálva: 2022, június 9 - 12:28
Budapesten adták át a Magyar Művészetért Díjrendszer elismeréseit a Klauzál Gábor Művelődési Központban, a díjátadó 45., jubileumi rendezvényén június 3-án. A díjazottak között van Karaffa Attila, a Pázmaneum Társulás elnöke, Dunaszerdahely város alpolgármestere, Dunajszky Éva újságíró, a nemrégiben elhunyt Szigeti László politikus, aki posztumusz kapta meg az elismerést, valamint a Művészeti Alapiskola tanára, Kevicky Tünde és tanítványai, Farkas Olivér, Kovács Alma Virág, Bittera Sophie Iman és Navrátil Amira is elismerésben részesültek.
Ex Libris Díjban részesült Karaffa Attila, valamint Kevicky Tünde és tanítványai

A díjrendszert 1988-ban megalapítói között, kuratóriumi tagként ott volt többek között

Pozsgay Imre, Sinkovits Imre, Czine Mihály, Korniss Péter, Markó Iván, Sára Sándor, Csoóri Sándor, Makovecz Imre, Gubcsi Lajos, Kósa Ferenc, Sütő András, Cserhalmi György és Szokolay Sándor is. 

A díjak „továbbéléséről” és átadásáról Gubcsi Lajos egyetemi docens, író-újságíró gondoskodik. 

A Magyar Művészetért Díjrendszer elismerései közé tartozik a Zrínyi Ilona-díj, a Magyar Művészetért-díj, az Árpád fejedelem-díj, a Színész Díj, illetve az Ex Libris-díj.

Az Ex Libris Díjat történelmünk ápolásáért, jelenünk tiszta magyar kultúrájáért, az új nemzedékek neveléséért ítélik oda, kiemelkedő személyeknek és erős közösségeknek egyaránt. Az Ex Libris Díj a Magyar Művészetért Díjrendszer alkotó oszlopa, legátfogóbb díja.

(ppt)

Ezt már olvasta?

Címkék: díjátadás
Cookies