Back to top

Évről évre több gyerek a nyári óvodában

Publikálva: 2019, június 24 - 16:24
A dunaszerdahelyi városi önkormányzat idén is biztosítja a nyári óvodai szolgálatot. Ez iránt egyre nő az igény, ugyanis évről évre több gyermeket adnak be szüleik a nyári óviba. Továbbra is csak azokat a gyermekeket veszik fel, akik a 2018/19-es tanévben valamelyik dunaszerdahelyi óvodát látogatták.
Évről évre több gyerek a nyári óvodában

A tavalyi évvel ellentétben már július első hetében bezár minden óvoda. A nyáron nyitva tartó oktatási-nevelési intézmények ezért már július 1-jétől várják a gyerekeket. Az előzetes jelentkezés alapján 310 gyermek lesz a nyári óvodában, ami a tavalyi 250-hez képest 60 fős növekedést jelent.  

A nagy érdeklődésre való tekintettel két nagy létszámú óvodát nyitnak ki. A Halpiac téri óvodában és a Barátság téri óvodában egyenként 125 gyermek lesz. A két intézmény mellett július 1-től július 19-ig az Október utcai óvoda is nyitva tart. A másik két intézménybe pedig augusztus 9-ig járhatnak a gyerekek. A nyári óvodában magyar és szlovák tanítási nyelvű osztályokat is biztosítanak a gyerekek számára.

Augusztus 19-től már minden intézmény bezár, mert nagytakarítást tartanak az óvodákban. Az új tanév pedig szeptember 2-án kezdődik.

Ezt már olvasta?

Cookies