Back to top

Év Stadionja: március 15-ig tart a szavazás!

Publikálva: 2020, március 13 - 07:31
Vasárnapig szavazhatnak a MOL Arénára a nagy presztízsű, nemzetközi Év stadionja 2019 versenyben.
Év Stadionja: március 15-ig tart a szavazás!

A DAC otthona, a dunaszerdahelyi MOL Aréna is ott van a „Stadium of the Year 2019” díjára nevezett 21 impozáns stadion között. A listán 19 ország létesítménye szerepel a világ minden tájáról, amelynek befogadóképessége meghaladja a 10 000 nézőt és amelyeket hivatalosan 2019-ben adtak át.

A versenyt a Stadium Database (stadiumDb.com) hirdette meg, amely a világ egyik vezető, futballstadionokkal foglalkozó weblapja.

A szavazás módjáról itt olvashatnak bővebben.

MOST SZAVAZOK

A MOL Aréna és a Puskás Aréna jelölésével az M1 és az M4 sporthíradója is foglalkozott. Az adás itt nézhető vissza (19:04-től), illetve a felvételt alul találják.

A MOL Aréna az eredeti, az 1950-es évek elején felépült stadion helyén áll, a pálya 90 fokos elfordításával. Az átépítés 2015 szeptemberében kezdődött, az első lelátók bontásával, majd 2016 áprilisában indult be az intenzív munkafolyamat. Az első fázisban felépült az északi és a keleti lelátó, amivel kialakult egy L-alakú és közel 7000 férőhelyes duplatribün, amit 2016. novemberében adtak át. Ez azt jelentette, hogy mindössze négyhónapos szenci „száműzetés” után tudott visszaköltözni a csapat Dunaszerdahelyre, és azt már odahaza figyelhette, hogyan felnő a főtribün, amely további egy év múlva, 2017 november elején lett átadva.

Az utolsó, D lelátón előbb a vendégszektor készült el (ezt egyébként egy DAC-Ferencváros felkészülési meccsen vehették elsőként igénybe a Fradi-drukkerek, 2018. júniusában). A D tribün utolsó részéhez le kellett bontani a régi stadion főtribünjét, így készült el tavaly januárban teljesen a stadion. Az ünnepélyes átadóra 2019. február 16-án került sor a DAC-Slovan rangadó alkalmával.

A MOL Aréna végső befogadóképessége 12 700 fő és az ékességei közé tartoznak a stadion homlokzatát díszítő vonalkódok, a „mexikói hullámot” idéző ívek, a gótikus templom belterére emlékeztető oszlopok, vagy a VIP rész, melynek látogatója úgy érzi, hogy ez sokkal több mint egy futballstadion.

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: MOL Aréna, DAC
Cookies