Back to top

Értékeink ideje

Publikálva: 2019, május 16 - 18:58
Közelmúltban a Szent György-Napok keretén belül idén is átadták a városi díjakat, s örömteli tény, hogy egyre több lakója városunknak érzi úgy, érdemes ezen az estén megtiszteli a díjazottakat jelenlétükkel. Ahogy a Szent György-díj átadását is méltó figyelem kísérte, hiszen régiónk egyik meghatározó személyiségének munkáságát tüntették ki vele, aki már évek óta nincs köztünk.
Értékeink ideje

Sokszor nem is gondoljuk, szakmai életmű vagy a közösségért folytatott munka alapján mennyire fontos figyelmet szentelnünk azon személyiségeknek, akik egyénisége, tudása nélkül megmaradásunk alapjait sem tudnánk megtartani, miközben olyan értéket hoznak mindennapjainkba, amely hiányában képtelen volna a fejlődés.

A májusi lapszámunkban ők is teret kapnak, ahogy kiváló sporteredményeinkről is beszámolunk és az elmúlt hetek gazdag dunaszerdahelyi kültéri programjaiba is betekintünk munkatársaink fényképeinek segítségével. Az időjárás ugyan nem mutatta legszebb arcát a tavasz kellős közepén, de így is vidám városi napok, borfesztivál és majális van mögöttünk, majd május utolsó hétvégéjén a Felvidéki Vágta is szórakozásra, kikapcsolódásra és izgalmas futamokra hívja az érdeklődőket Dunaszerdahelyről és a széles régióból.

Sokszor észre se vesszük a gyorsan leköszönő hetek forgatagában, hogy körülöttünk mennyi minden történik, hiszen legjobb esetben is csupán egy-egy darabját tudjuk megízlelni, megtapasztalni a programoknak. A magasabb tehervállalás, több munka és nagyobb célok napjainkban is jó jellemzői csallóközi embernek, de a folyamatos pörgés mellett a pihenésünkre is időt kellene szakítani.

Sejtjük, tapasztaljuk, hogy a sikeres keresés nehéz folyamat, de ha megleljük az időt, helyet, társaságot, akkor nem fogunk kételkedni abban, hogy magunkat is díjaznunk kell, méghozzá az időnkkel, amely drága kincs, bár csak későn becsüljük igazi értékét.

Rajkovics Péter

Az írás megjelent a Dunaszerdahelyi Hírnök 2019/5.számában.

Ezt már olvasta?

Cookies