Back to top

Erősítés a támadósorba: Moussa Koné

Publikálva: 2024, február 16 - 05:58
A szenegáli csatár az osztrák LASK Linz csapatától érkezik kölcsönbe.
Erősítés a támadósorba: Moussa Koné

A huszonhét éves szenegáli Moussa Koné személyében a DAC újabb erősítése írt alá a szezon tavaszi felére. A linzi LASK támadója a jelenlegi idény végéig érkezik kölcsönjátékra.

Moussa Koné 1996. december 30-án született Dakarban. Az első európai megállója az FC Zürich volt 2015-ben, amelynek színeiben három évig szerepelt és mindkét legfelső svájci osztályban futballozott. A 2016/17-es szezonban a svájci második liga legjobb góllövője lett és a zürichi klubbal két alkalommal is kupagyőzelmet ünnepelt. 2016 őszén öt mérkőzésen lépett pályára az Európa-liga csoportkörében, a Steaua Bukarest ellen gólt is szerzett. 2018 januárjában több mint kétmillió euróért a Dynamo Drezdához igazolt, ahol két év alatt a német második Bundesligában 59 meccsen 22 találatot szerzett, ehhez még 9 gólpasszt is hozzátett. 2020 januárjában a francia élvonalbeli Nimes labdarúgója lett. A Ligue 1-ben 38/11, a francia második vonalban 52/15 volt a mérlege. Tavaly nyáron Ausztriába igazolt, a LASK Linz színeiben 15 tétmérkőzésen lépett pályára, ezek közül négyszer az Európa-liga csoportkörében. Legutóbb múlt hétvégén viselte a fekete-fehér mezt, amikor is gólpasszal járult hozzá a Klagenfurt elleni döntetlenhez.

„Hétfőn megtekintettem az itteni feltételeket, továbbá elbeszélgettem a vezetőedzővel és a sportszakosztály vezetőségével. Nagyon jó benyomást tettek rám, láttam a minőséget ebben a fiatal csapatban, és mivel folyamatos játéklehetőségre van szükségem, rábólintottam a klub ajánlatára. A pályán igyekszem teljesíteni a feladataimat, hogy a csapat segítségére legyek. Mindig a közös siker az első, bízom benne, hogy a lehető legtöbb góllal járulok ehhez hozzá” – mondta Moussa Koné, aki a 28-as számú mez tulajdonosa lesz.

„Koné egy mozgékony és gyors támadó, aki színvonalas bajnokságokban bizonyította a gólérzékenységét. Jó benyomást tett ránk a klubunkról zajló megbeszélések során, szeretett volna a DAC-hoz jönni. Koné pályára lépett a LASK múlt hétvégi mérkőzésén, így azonnal a rendelkezésünkre áll, hogy segítsen elérni a jelenlegi idényre kitűzött céljainkat” – mondta a DAC ügyvezető igazgatója, Jan Van Daele.

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: Moussa Koné, DAC
Cookies