Back to top

Erősítés a középpálya szívébe: Andrés Romero

Publikálva: 2023, szeptember 6 - 06:10
A venezuelai válogatott középpályás egyéves kölcsönjátékra érkezik, további átigazolási opcióval.
Erősítés a középpálya szívébe: Andrés Romero

Andrés Josué Romero Tocuyo mától sárga-kék! A DAC és a Monagas SC megegyeztek a 20 éves középpályás a jelenlegi idény végéig szóló kölcsönjátékában, emellett az egyezség átigazolási opciót is tartalmaz.

A DAC klubtörténelmének második venezuelai futballistája (Eric Ramirez után) 2003. március 7-én született Maturínban, amely Monagas provincia fővárosa. Az ottani Monagas SC-ben sajátította el a sportág alapjait, ahol immár 2019 októberében, tehát 16 esztendősen bemutatkozhatott a felnőttcsapatban.

A venezuelai élvonalban már majdnem száz alkalommal lépett pályára, ezeken nyolc találatot szerzett és hét gólpasszt osztott ki. A Bajnokok Ligája dél-amerikai megfelelőjében, a Libertadores-kupában hét mérkőzésen kapott szerepet, ezek közül a híres Boca Juniors ellen két alkalommal is csapatkapitányként vezethette az együttesét.

Tagja volt az U20-as, U21-es és U23-as korosztályos válogatottaknak, emellett tavaly szeptemberben a felnőtt nemzeti csapatban is bemutatkozhatott, amelynek színeiben eddig három összecsapást abszolvált.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a DAC játékosává válhattam. Igyekezni fogok megfelelni az elvárásoknak, amelyeket a vezetőség, az edzők, a csapattársak és a szurkolók támasztanak felém, hogy a klub jövőre érvényesítse az átigazolási opcióját. Szintén szeretnék olyan sikereket elérni Dunaszerdahelyen, mint honfitársam, Eric Ramirez. Gyermekként arról álmodoztam, hogy egy nap Európában fogok futballozni. Ez egy nagy változás az életemben, de izgatottan várom már” – jelentette ki Andrés Romero, aki a 6-os számú mez tulajdonosa lesz a DAC-ban.

 

„Andrés az egyik legígéretesebb venezuelai középpályás, aki nagyon megbízható és szívós játékos, az erőnléti és technikai képességek jó kombinációjával. A hatos és a nyolcas pozíciójában is képes futballozni. Már tizenkilenc esztendősen bemutatkozhatott hazája felnőttválogatottjában, emellett Dél-Amerika legjelentősebb klubsorozatából, a Libertadores-kupából is rendelkezik tapasztalatokkal. A versenysorozat keretén belül a Boca Juniors legendás La Bonbonera stadionjában is futballozhatott. A vezetői képességeiről árulkodik az a tény is, hogy ilyen fiatalon az övé lett klubjában a csapatkapitányi karszalag. Üdvözlöm Andrést Dunaszerdahelyen és bízom benne, hogy közösen sok örömteli pillanatot élünk át” – nyilatkozta Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

Andrés, üdvözölünk a DAC-ban és sok sikert kívánunk!

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: Andrés Romero
Cookies