Back to top

Érmeket hoztak a Talentos lányok

Publikálva: 2016, június 22 - 16:43
Június 17-19. között Túrócszentmártonban rendezték meg 2. SOHU (Slovák Open Handball) nyílt országos kézilabda bajnokságot az U12, U10 és U8 korosztálynak. A szervező a Szlovák kézilabda szövetség mellett a helyi kézilabda klub MHák Martin volt.

Az U10-es és az U8-as korosztályban szivacskézilabdát játszottak a gyerekek. Ezekben a korcsoportokban egyutt versenyeznek fiúk és lányok is. A tornán többségben fiú csapatok vettek részt, ezért is nagyszerű az eredmény, amit elértek a Talentos lányok, mert sikerült arany-, ezüst- és bronzéremmel hazatérniük.

Az egyesület az U10-es korosztályban két csapatot indított, összesen  18 csapat versenyzett. Az egyik csapat második helyezést érte el, mert 10 mérkőzésből 9 mérkőzést megnyert,  csak az SKP Bratislava fiú csapatától kaptak ki egy időntúli büntető dobással. Nagyszerű eredmény, hisz kapusaik nem tudtak részt venni betegség miatt, így Mészáros Anna és Kohút Réka játékosok felválltva védték a Talent kapuját, nem is akárhogy. A másik U10-es csapat egy évvel fiatalabb játékosokból áltt, és így is felvették a fiúkkal a versenyt, hiszen a 7. helyet szerezték meg, s 10 mérkőzésből 8 mérkőzést nyert meg, vagyis csupán 2 mérkőzést veszítettek az erős csoportban.

Az U10-es korcsoport  verseny résztvevői: Mészáros Anna, Kohút Réka, Németh Lilla, Németh Réka, Szelle Lilianna, Alföldy Anna Rebeka, Kázmér Emese, Melicher Kinga, Gányovics Miriam, Krajcsík Orsolya, Manczal Orsolya, Ravasz Hanna, Szunyog Luca, Karácsony Viktória.

Edző Brunczvik Tünde, csapatvezető Újheyi Henrietta.

Az U8-as korosztályban szintén két csapatot versenyeztetett a Talent. Az első csapat magabiztosan szerezte meg az aranyérmet, míg a másik csapat egy évvel fiatalabb volt, ezért is olyan értékes a bron érem, melyet nagy küzdelemben harcolták ki a lányok. Pónya Réka Zoé pedig elhozta a gólkirályi címet.

U8 korcsoport verseny résztvevői: Bajnok Bianka, Bozsek Brigitta, Perleczky Fruzsina, Pónya Réka Zoé, Soós Eszter, Csánó Evelin, Gányi Orsolya,  Méhes Lucia, Edmár Zoé Virág, Bartalos Dóra, Mikolai Dóra, Papík Zsóka ,Tóth Anna.

Edző Mészáros Ildikó, csapatvezető Gazdík Judit.

SK Talent vezetősége köszöni a segítséget a nagyobb támogatóinak: Dunaszerdahely Városa, a Metrans /Danibia/ a.s.,  Wertheim, s.r.o.,  Agrodovo s.r.o., Ladislav Derzsi - Autotechnika, valamint a kisebb támogatóknak, a szülőknek, az iskoláknak (elsősorban Szabó Gyula Alapiskolának), nélkülük nem sikerült volna ez a remek idény.

Ezt már olvasta?

Cookies