Back to top

Erik Pačinda: Rúgott gól nélkül nem lehet nyerni

Publikálva: 2018, május 14 - 15:10
A DAC legjobb góllövője felépült hátsó combizomsérüléséből, és négy kihagyott mérkőzés után szombaton ismét pályára lépett.

Hogyan értékelnéd a szombati balszerencsés mérkőzést?

„Az első és a második félidőben is megvoltak a lehetőségeink, ám ha nem sikerül betalálnunk, akkor nincs esélyünk a győzelemre vagy akár a pontszerzésre.”

Mivel küldött pályára a vezetőedző?

„Semmi konkrétat nem mondott, csak hogy vállaljam el a dolgokat és próbáljak helyzeteket kidolgozni. Kár, hogy nem jött össze, és végül vereséget szenvedtünk.”

A tizenhatos környéki szabadrúgásoddal jártál legközelebb a gólhoz…

„Jól lőttem el a labdát, csakhogy fejbe találtam az egyik pozsonyi játékost. Ha nincs az a blokk, akkor eltalálom a kaput.”

A mérkőzés legvégén a beadásod után egy szinte már-már szürreális szituációt láthatott a közönség, amelynél csak centiméterek hiányoztak az Európa-liga bebiztosításához…

„Beíveltem a labdát, Eric (Davis) visszafejelte a kapu elé, majd a kapufát és a felső lécet is eltaláltuk. Egy kicsit elfordult tőlünk a szerencse, így nem marad más hátra, mint győzni Rózsahegyen.”

A vereség ellenére a nézők nemcsak a szombati teljesítményért voltak hálásak, hanem az egész szezonban nyújtottért is. Elégedettek lehetünk?

„A tabella harmadik helyén állunk, csak egy kicsi lépés hiányzik Európához, tehát sikeres lehet a szezon. Viszont az utolsó mérkőzésig küzdenünk kell. Mi is köszönjük a szurkolóknak a fantasztikus, egész idénybeli buzdítást – otthon és idegenben egyaránt.”

Négy kihagyott összecsapás után léptél ismét pályára. Hogyan ment a játék? A Rózsahegy ellen már képes leszel kilencven percet vállalni?

„A hét folyamán elválik, mi lesz. Továbbra is dolgozom a fizioterapeutával, és meglátjuk, mennyit bír a lábam. Jól érzem magam, de a megfelelő erőnlét eléréséhez még szükségem van néhány edzésre.”

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Erik Pačinda
Cookies