Jelenlegi hely

Erik Pačinda leghosszabb repülőútja

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, március 21 - 15:47 | DAC hírek
A DAC legeredményesebb játékosa fantasztikusan érzi magát Délkelet-Ázsiában.
Erik Pačinda leghosszabb repülőútja

Vasárnap este, a Slovan elleni rangadó után Szencre utaztak, hétfőn este Thaiföldre repültek, ma pedig a második napjukat töltik Bangkokban. Csapatunk két futballistája, Erik Pačinda és Ľubomír Šatka is tagja Ján Kozák szövetségi kapitány 23 fős játékoskeretének, amely a hagyományos thaiföldi Király-kupa 46. kiírásán szerepel.

A válogatott összetartására való megérkezésük után a szövetségi kapitány üdvözölte őket. „Azt mondta, örül neki, hogy itt vagyunk. Már várjuk a közös munkát” – árulta el Pačinda, aki korábban Kassán dolgozott együtt Ján Kozákkal. A szövetségi kapitány pár napja kijelentette, hogy együttesünk legjobb góllövőjével inkább szélsőként számol, mintsem támadóként. „Örülök neki, hiszen nehezebb csatárként futballozni, még ha gólokat is szerzek ebből a pozícióból. Inkább a szélen érzem jobban magam, ahol nem kell a középső védőkkel megküzdenem. Természetesen nagyon fogok örülni minden pályán töltött percnek, bárhol is kapjak szerepet.”

„Pači” 28 évesen kapta meg az első válogatottbeli meghívóját. „Fantasztikus érzés, végre ez is eljött – még ha egy hónap múlva huszonkilenc esztendős leszek is. Már ideje volt, és tényleg nagyon örülök a meghívónak. Mindegyik poszton nagy a konkurencia, ám szeretném a lehető legjobban kihasználni a kínálkozó alkalmat. Jó hangulatban és tornagyőztesként szeretnék visszatérni Dunaszerdahelyre.”

A Délkelet-Ázsiába vezető repülőút kilenc és fél óráig tartott. „Ez volt életem leghosszabb repülése, de kibírtam. Majdnem az egész utat végig aludtam és közben zenét hallgattam. Thaiföldön remek az idő, 32 fok van és a környezet is parádés. Nehezen szokom meg az időeltolódást, tegnap nem is tudtam elaludni, és csak hajnali kettőkor feküdtem le. Remélem, hogy ez ma már rendben lesz” – mondja a Kassáról származó játékos a hatórás időeltolódás margójára. A csapat tegnap helyi idő szerint este hétkor abszolválta az első edzését. „Ma már túlvagyunk a fotózáson, és 16.30-kor kezdődött a meccselőtti gyakorlás. Meglátjuk, hogy a szövetségi kapitány bizalmat szavaz-e nekünk az első találkozón. Szurkoljatok nekünk!” üzente Thaiföldről a DAC csatárcsillaga.       

A szlovák válogatott holnap közép-európai idő szerint 10.30 órakor (helyi idő szerint 16.30) játssza első találkozóját 2018-ban. A King’s Cup 2018 nyitómérkőzésén az Egyesült Arab Emírségek ellen lép pályára a szlovák nemzeti csapat. A másik elődöntős párosítást a hazai Thaiföld és Gabon alkotja. Az elődöntők győztesei bejutnak a fináléba (március 25-e, vasárnap, közép-európai idő szerint 13.30 óra), a vesztes csapatok pedig a bronzmérkőzésen találkoznak (ugyanazon a napon, 3 órával korábban). Mindegyik összecsapást a bangkoki Rajamangala Nemzeti Stadionban rendezik.

Forrás: fcdac.sk

Címkék: DAC, Erik Pačinda