Back to top

Erik Pačinda: Húsz helyzetre van szükségünk…

Publikálva: 2016, március 7 - 19:07
Beszélgetés a DAC 26 éves balszélsőjével Erik Pačindával, aki hét találatával jelenleg a dunaszerdahelyiek második legjobb góllövője.

Erik, miként láttad a szombati Rózsahegy elleni összecsapást?

„Személy szerint csalódott vagyok. Ennyi helyzetet kidolgozni, és végül nem győzni.... Csak saját magunkat hibáztathatjuk. Úgy vélem, hogy ha sikerült volna kettő-nullás előnyre szert tennünk, akkor biztosan győzünk, sőt talán még nagyobb különbséggel is. A játékvezető jól bíráskodott. Kiosztott egy piros lapot a vendégeknek, amit ki kellett volna használnunk. Végül azonban csak egy pontot szereztünk, és ez csalódásra ad okot. A szurkolóknak is csalódást okoztunk, hiszen ők mindenképpen fontosak nekünk. Hajtanak minket előre, de ha nem használjuk ki a lehetőséginket, akkor azon a néző sem tud segíteni.”

Az első három tavaszi fordulóban hazai pályán játszottunk, és öt pontot gyűjtöttünk. Szerinted miért nem lett több?

„Nekünk húsz helyzetre van szükségünk a győzelemhez, amit a Szakolca elleni meccs is alátámasztott. Kiszenvedett győzelem volt, és a Miava ellen szintén elég gólhelyzetet dolgoztunk ki, ám végül csak egy pontot szereztünk. Szombaton a Rózsahegy ellen ismét ugyanez volt. Ennek nem szabadna megtörténnie, hiszen harmadszor játszottunk odahaza, és csak öt pontot szereztünk.”

Hét találattal a csapat második legeredményesebb játékosa vagy, így a házi gólkirály Szarka Ákos sérülését követően éppen tőled várják a gólokat. Mennyire vagy elégedett a saját teljesítményeddel?

„Nem vagyok elégedett, hiszen immár a harmadik mérkőzésen szenvedek egy kicsit, de egyszerűen kell játszanom, és segítenem a csapatot. Remélem, már pénteken megtöröm a gólcsendem.”

Legközelebb az a Szenice látogat Dunaszerdahelyre, amely mögöttünk áll a tabellán, tehát ismét győzelmet várnak tőlünk…

„Épp ezek a legrosszabb összecsapások, amelyeken minket kiáltanak ki esélyesnek. Otthon játszunk, ahol gyűjtenünk kéne a győzelmeket, de ez nem ilyen egyszerű, akár a Szenice vagy a Nagyszombat látogat Dunaszerdahelyre. Az emberek csak győzelmeket várnak tőlünk, de a pályán más a helyzet. A mérkőzések kiegyenlítettek, és csak akkor leszünk sikeresek, ha kihasználjuk a helyzeteinket.”

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Erik Pačinda
Cookies