Jelenlegi hely

Erik Pačinda: A három ponton van a hangsúly

Publikálva: 2018, február 17 - 14:47 | DAC hírek
A DAC házi gólkirálya már nagyon várja a tavaszi folytatást.
Erik Pačinda: A három ponton van a hangsúly

Véget ért a téli felkészülés, kezdődik a szezon tavaszi szakasza. Mondhatjuk, hogy végre?

„Az én szemszögemből mindenképpen, már mindannyian várjuk a bajnokság kezdetét. Az alapszakaszban még három nehéz mérkőzés vár ránk, de bízom benne, hogy alaposan felkészültünk. Jó mérkőzéseket játszottunk a felkészülés során, és a törökországi összpontosítással is elégedettek lehetünk. Bízzunk benne, hogy az első bajnoki megmérettetésnek koncentráltan és felkészülten vágunk neki.”

Az őszi szezon és a felkészülés legeredményesebb góllövőjeként tudhatjuk, mit is várnak tőled a szurkolók. Te mit vársz magadtól tavasszal?

„Főleg azt, hogy egészséges maradjak és játsszak. Mindegy, ki lövi a gólokat – én, vagy valaki más. Személyes célom az első hatba kerülés, aztán majd elválik, hogyan tovább.”

Vasárnap Szenicére utazunk, ahol kő kövön nem maradt a tél során, teljesen kicserélődött a csapat. Mit tudsz róluk és mit vársz a hazaiaktól?

„Lényegében minden egyes átigazolásukat figyelemmel követtem, tehát tudom, hogy sok új futballistájuk van, és a vezetőedzőjük is új. Meglátjuk, hogy az új tréner rendelkezik-e varázserővel, de egy-két hét alatt nem lehet számottevő változást elérni. A saját játékunkat kell játszanunk, elöl és hátul is koncentráltnak lenni. A három pontért utazunk.”

Milyen eredménnyel lennél elégedett vasárnap a találkozó után?

„Győzelemmel – mindegy, milyen arányúval.”

Az első tavaszi találatunk a klub élvonalbeli történelmének a nyolcszázadik gólja lesz. Csábító gondolat, hogy ilyen módon is beírd magad a klub krónikájába?

„Természetesen szép dolog lenne, de ahogy mondtam: a három pont megszerzése a lényeg.”

Forrás: fcdac.sk

Címkék: DAC, Erik Pačinda