Back to top

Erik Pačinda: Ez a gól nem jelent nekem semmit

Publikálva: 2016, április 10 - 07:18
Második legjobb góllövőnk nyolc forduló után ismét betalált, ám tegnap ennek ellenére is nagyon csalódott volt. Erik Pačindát a zsolnai vereség után faggattuk.

Miként értékelnéd a zsolnai mérkőzést?

„Nem tudom, hogy egyáltalán érdemes-e értékelni a találkozót. Az első gólnál szabálytalankodtak az egyik játékosunk ellen, majd szerintem egy jogos büntetőtől fosztott meg minket a játékvezető, de nem akarom erre kibeszélni magam. Sokat hibáztunk, és meg is bűnhődtünk ezért.”

Miben volt más ez a háromgólos vereség, mint amelyet pár hete a kupában ugyanitt elszenvedtünk?

„Úgy gondolom, hogy az első félidőben elég jól játszottunk. Csak egygólos hátrányban voltunk, még lehetett volna kezdeni valamit a mérkőzéssel. Aztán jöttek a védelemben elkövetett hibák, és ez ismétlődik körbe-körbe.”

Milyen utasításokkal látott el titeket az edző a szünetben? A második bekapott gólig nyitott volt a mérkőzés, fordulás után fölényben játszottunk, voltak lövéseink, de tiszta gólhelyzetet csak nagyon nehezen sikerült kialakítanunk.

„Azt mondta, hogy játsszuk ugyanazt, mint az első játékrészben, és próbáljunk meg kiegyenlíteni, ami végül nem sikerült. A második félidő első 15-20 percében jól játszottunk, de ez nem elég egy olyan csapat ellen, mint a Zsolna.”

307 percnyi góltalanság után végre sikerült betalálnunk, pont neked köszönhetően. Hogyan láttad azt a szituációt?

„Erik Davis jól ívelte be a szabadrúgást. Sikerült jól átvennem a labdát, és már csak a kapussal álltam szemben. Könnyű helyzet volt a számomra, de az a gól nem jelent semmit nekem. Kiütéses vereséget szenvedtünk, négy bekapott góllal megyünk haza.”

Nagyon nehezen sikerül gólt szereznünk. Szerinted minek köszönhető ez?  

„Úgy gondolom, a szezon elején az volt az erősségünk, hogy jól játszottuk meg a széleinket, jöttek a beadások. Most viszont hiányzik Szarka Ákos, de meg kell oldanunk a helyzetet, tovább kell edzenünk és felkészülnünk a soron következő összecsapásra.”   

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Erik Pačinda
Cookies