Back to top

Erik Pačinda: Csodálatos este!

Publikálva: 2016, április 18 - 07:52
Egy héten belül másodszor talált be, de míg a zsolnai gólja csak enyhítette vereségünket, a szombati három pontot ért. Erik Pačindával, a Trencsén elleni bajnoki hősével a bajnokverés után beszélgettünk.
Erik Pačinda: Csodálatos este!

Az előző gólodra azt mondtad, hogy nem jelent neked semmit. A tegnapi értéke viszont felbecsülhetetlent…

„Nemcsak nekem, de az egész csapatnak is. Nagyra értékelem ezt a találatot, mely sok erőfeszítésünkbe került. Kilencven percen át küzdöttünk, és főleg a védelemben, mivel nem volt sok helyzetünk. De végül jött egy, amelyet sikerült kihasználnunk. A hét közepén elbeszélgettünk az edzővel és a tulajdonos úr is bejött az öltözőbe, örülök, hogy ez használt.”

Mivel indokolta az edző, hogy a középpálya jobb oldalán szerepeltetett?

„Egész héten úgy készültünk, hogy a jobb oldalon fogok játszani, de bármikor helyet cserélhettünk Robo Polievkával, akármelyik oldalon legyek is. Végül ez a variáns jött be - a jobb oldalon kaptam egy labdát, melyet sikerült jól lekezelnem. Felnéztem, hogy helyezkedik a kapus, és lőttem. Szerencsére bement.”

Mit jelenthet ez a győzelem a számunkra? A trencséniek ebben az idényben először kaptak ki idegenben, mi négy vereség után győztünk újra…

„Az összecsapás előtt megnéztem, mióta veretlenek, és picit elgondolkodtam rajta. Négy mérkőzés óta nyeretlenek voltunk, ezeken a meccseken csak egy gólt szereztünk - ennyire rossz effektivitással még egy pont is elérhetetlen ilyen erős ellenfelekkel szemben. Ez a győzelem nagyon fontos a számunkra, és lendületet adhat az utolsó mérkőzésekre.”

Angol hét vár a csapatra, úgyhogy már kedden itt az alkalom…

„Muszáj minél jobban regenerálódnunk. Hosszú lesz a nagymihályi út, de ha ott is sikerül azt nyújtanunk, amit tegnap, akkor megszerezhető a három pont.”

Keletről származol - jelen lesznek a mérkőzésen a rokonok és barátok?

„Biztosan eljönnek, én pedig igyekszem ismét betalálni és örömöt szerezni. De a lényeg a három pont megszerzése és a táblázaton való feljebb lépés.”

A házi góllövőlistán beérted Szarka Ákost, aki szintén kilenc találatot jegyez…

„Mindegy, ki szerzi a gólt, fő a három pont. Minél feljebb akarunk végezni a táblázaton, én így tekintek ezekre a dolgokra.”

Hogy élted meg a mérkőzés utáni ünneplést?

„Fantasztikus volt! Olyan, mint amikor a Dunaszerdahelyre való érkezésem után két gólt lőttem a nagyszombatiaknak - csodálatos!”

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies