Back to top

Erik Pačinda Csehországba igazolt

Publikálva: 2018, október 18 - 22:01
A DAC és a szlovák válogatott támadója a cseh bajnok és a Bajnokok Ligája csoportkörében szereplő Viktoria Plzeň játékosa lett.

Erik Pačinda távozik a DAC-tól. A kassai labdarúgás neveltje 2015 nyarán érkezett a Csallóközbe, amikor is hároméves szerződést írt alá, amelyet tavaly októberben 2020 nyaráig hosszabbított meg. Az elmúlt három szezonban is ő volt a csapat legeredményesebb játékosa, és a jelenlegi idényben szerzett négy találatával együtt 93 mérkőzésen 32 bajnoki gólt lőtt a DAC színeiben. Ezzel az eredményességével klubunk mindenkori legjobb góllövői között a negyedik helyet foglalja el a Diňa, Radványi, Pavlík hármas mögött.

A dunaszerdahelyi mezben szerzett találatai és teljesítménye Ján Kozák szövetségi kapitány figyelmét is felkeltették, aki meghívta a nemzeti csapatba. A válogatottban a márciusi, Thaiföldön megrendezett Király-kupa döntőjében mutatkozott be, méghozzá egy gyönyörű találattal és gólpasszal. Összességében négy alkalommal képviselte Szlovákiát, a már említett egy gól szerepel a neve mellett.

Erik Pačinda a sikeresen abszolvált orvosi tesztek után ma aláírt az FC Viktoria Plzeň együtteséhez. Az ötszörös cseh bajnok és a Bajnokok Ligájának csoportkörében szereplő gárda hároméves szerződést kínált a 29 esztendős, bal lábas játékosnak.

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Erik Pačinda
Cookies