Jelenlegi hely

ERIC RAMIREZ: A SZENICEI GÓLJAIM ÁLTAL KERÜLTEM A DAC-BA

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, szeptember 12 - 16:31 | DAC hírek
A venezuelai támadó lett a család eltartója.
ERIC RAMIREZ: A SZENICEI GÓLJAIM ÁLTAL KERÜLTEM A DAC-BA

Nyáron a csatársor erősítésére érkezett, és ő lett a DAC történelmének első venezuelai futballistája. Eric Ramirez a Csallóközben eltöltött első hónapjai alatt megvillantotta a benne rejlő lehetőségeket és Hyballa vezetőedző első választása lett az előretolt ék pozíciójára. Tizenegy tétmérkőzésen öt gólt szerzett: a Fortuna Ligában eddig 6/3, a szlovák kupában 1/0, az Európa-ligában pedig 4/2 a mérlege. „Fontos volt, hogy sikerült gyorsan beilleszkednem a csapat játékstílusába. Egészében elégedett vagyok, bár többször is eredményes lehettem volna, hiszen elpuskáztam néhány lehetőséget,” mondja a 190 centiméter magas befejezőcsatár.

2017 nyarán első alkalommal hagyta el hazáját, Venezuelát és Európába került. A Jihlava játékosa lett, ahol másfél év alatt 30 mérkőzésen 3 gólt szerzett a cseh élvonalban. „Hatalmas volt a különbség Venezuela és Európa között – a mindennapi életben és a futballban egyaránt. Nálunk otthon nagy a szegénység, az embereknek nincs munkájuk, ami a bajnokság színvonalán is meglátszik. Ellenben itt minden sokkal magasabb színvonalú és szerencsés vagyok, hogy sikerült érvényesülnöm Európában,” állítja Ramirez, aki húsz esztendősen öt testvér közül a legfiatalabbként vált családja eltartójává. „Igyekszem segíteni őket, hiszen a szüleimnek sincs munkája.” Arra a kérdésre, hogy miből élne otthon, ha nem lenne futballista, ezt válaszolja: „Imádon a labdarúgást és mindent megtennék azért, hogy a részese legyek. Például akár, mint televíziós kommentátor.”

2019 tavaszát vendégjátékosként Szenicén töltötte. „Remek félév volt, nagyon jól éreztem magam Szenicén. Jihlavától eltérően ott folyamatosan a kezdőcsapat tagja voltam, ami a játékomon is meglátszódott és a góllövés is ment. Pont a Szenice színeiben lőtt góljaim által kerültem az új klubomba,” céloz arra a kilenc tavaszi találatára, amelyek közül ötöt a bajnokságban, négyet pedig a Slovnaft Cup-ban szerzett.

Pont a Szenice lesz már holnapután a DAC ellenfele a pontvadászat 8. fordulójában. „Négy-öt olyan játékos is van az ellenfélnél, akikkel továbbra is tartom a kapcsolatot. Már írtam is nekik, hogy szombaton félreteszem a barátságot és a három pontért utazunk,” mondja mosolyogva, de azon nyomban óvatosságra is int. „A Szenicének van egy kiváló kapusa és nagyon jól védekeznek. Hat szép hónapot töltöttem ott, így már nagyon várom a hétvégi összecsapást. Bízom benne, hogy ha a saját játékunkat fogjuk játszani és higgadtak leszünk az ellenfél kapuja előtt, akkor képesek leszünk győzni.”

Ramirez barátnőjével, Fabiolával lakik Dunaszerdahelyen, és a dél-amerikai futballista sok időt tölt a csapattársai körében is. „Remek közösséget alkotunk, a klub kiváló körülményeket biztosít a számunkra. Ezt minden egyes mérkőzésen és edzésen gólokkal és jó játékkal igyekszem meghálálni. Pont ezt szeretném tenni szombaton az egykori klubom ellen is,” ígéri a tehetséges támadó, aki a múlt fordulóban két gólt lőtt a Slovannak. A második volt a DAC 900. élvonalbeli találata. „Nagyon sokat jelent számomra, hogy sikerült ilyen módon beírnom magam a klub történelmébe. Bízom benne, hogy már szombaton jönnek a további gólok.” Szorítunk, hogy így legyen!

www.dac1904.sk