Back to top

Eric Davis utolérte Stanislav Vahalát

Publikálva: 2021, október 27 - 12:32
A panamai védő vasárnap a 145. bajnoki mérkőzését abszolválta a DAC színeiben, amivel a klubrangsorban beérte a kapuslegenda Stanislav Vahalát.
Eric Davis utolérte Stanislav Vahalát

A vasárnapi DAC-Nagymihály (1:0) összecsapáson Eric Davis a 145. találkozóján lépett pályára a szlovák élvonalban. A panamai válogatott, aki 2015 szeptemberétől szerepel a Csallóközben, a DAC egykori kapusát, Stanislav Vahalát érte utol a klub ide vonatkozó örökranglistáján.

Vahala 1986 és 1991 között szerepelt klubunkban, az itt töltött öt szezonja alatt mindössze öt mérkőzést mulasztott. Eric Davis már a hetedik idényét tölti sárga-kékben. A jelenlegi játékoskeret tagjai közül ő futballozik a legrégebben Dunaszerdahelyen, és ő DAC legidősebb labdarúgója is.

A lista hetedik helyén álló Šanta Péter jelenleg 8 mérkőzéssel előzi meg Davist, és Eric a mostani szezonban a hatodik Simon Gyulát (155) is maga mögé utasíthatja. Ha be szeretné érni a rangsor élén álló Ján Kapkot (204), akkor még minimum két évet kell futballoznia nálunk.

„Hihetetlenül gyorsan eltelt ez a hat év. Emlékszem az itteni kezdetekre, amikor még a régi stadionban játszottunk és edzettünk, az előkelő helyezésekről pedig csak álmodozhattunk. Összehasonlíthatatlanok az akkori és a mostani körülmények, és azt gondolom, a háttér fejlődésével párhuzamosan a csapat minősége is nőtt. Nagyon boldog vagyok, hogy egy csodálatos szurkolótáborral rendelkező, remek klub részese lehetek, és hogy helyem van a legtöbbször pályára lépő játékosok listáján. Bízom benne, hogy elkerülnek majd a sérülések, és ez a szám még nőni fog. Nem lenne ellenemre, ha sikerülne az első helyre kerülnöm” – mondta Eric Davis, majd rögtön meg is válaszolta a kérdést, hogy ebből a 145 összecsapásból melyik volt a legemlékezetesebb számára. „Több is volt belőlük, de kiemelném a Slovan felett aratott 1:0-s győzelmünket, amelyet Šafranko a hosszabbítás perceiben szerzett fejesgólja döntött el, amely pont az én beadásomból született meg” – emlékezett vissza a 65-szörös panamai válogatott a 2017. április 8-i rangadóra.

A klubtörténelem TOP 10 játékosa a DAC-mezben lejátszott elsőligás mérkőzések száma szerint:

1. Ján KAPKO 204
2. Rudolf PAVLÍK 200
3. FIEBER Péter 191
4. Petr KAŠPAR 183
5. ZSÁKOVICS Tibor 174
6. SIMON Gyula 155
7. ŠANTA Peter 153
8-9. Stanislav VAHALA és Eric DAVIS 145
10. RADVÁNYI Miklós 135

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Eric Davis
Cookies