Back to top

Eric Davis szerződést hosszabbított

Publikálva: 2021, május 18 - 20:35
A panamai válogatott balhátvéd minimum 2023 nyaráig a Csallóközben marad.
Eric Davis szerződést hosszabbított

A DAC és Eric Davis megegyezett a játékos szerződésének meghosszabbításában, amely eredetileg idén nyáron járt volna le. Az új kontraktus további két évig, tehát 2023. június 30-ig érvényes.

A harmincesztendős panamai válogatott hátvéd, Eric Davis Grajales 2015 szeptemberében érkezett Dunaszerdahelyre. A jelenlegi játékoskeretnek ő a legrégibb tagja és rangidős játékosa, illetve ő rendelkezik a legtöbb élvonalbeli pályára lépéssel is.

A DAC-nál töltött majdnem hat éve alatt 135 bajnoki találkozót abszolvált sárga-kékben, ezeken 18 gólt szerzett. Az élvonalbeli rajtok tekintetében a DAC örökranglistájának a 9. helyén áll; az első helyezett Ján Kapko 69 találkozóval előzi meg Davist.

„Nagyon boldog vagyok, hogy továbbra is tagja lehetek ennek a fantasztikus klubnak. Az itt töltött évek alatt a szívemhez nőtt a DAC, otthon érzem magam Dunaszerdahelyen és a sárga-kékben való további szerepvállalás volt az elsőszámú választásom. Örülök, hogy a klubvezetéssel megtaláltuk a közös hangot. Bízom benne, hogy már a legközelebbi szezonban sikerül trófeákat szereznünk” – jelentette ki Eric a mai szerződésaláírást követően.

A 2017/18-as, a 2018/19-es és a 2019/20-as idények után is Davist választották a Fortuna Liga legjobb balhátvédjének, és ő volt a honi élvonal egyetlen képviselője a 2018-as oroszországi világbajnokságon. Panama színeiben eddig 51 mérkőzést abszolvált, ezeken 1 gólt lőtt.

„Eric szerződéshosszabbítása egy remek hír klubunknak. Az elkövetkező két évben további lépéseket tehet a klublegendává váláshoz vezető úton. Azt kívánom neki, hogy képes legyen ezt elérni és sok sikert ünnepelhessünk közösen” – jelentette ki a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.  

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: Eric Davis, DAC
Cookies