Back to top

Érezték, hogy van esély

Publikálva: 2019, augusztus 4 - 07:13
Az Atromitosz elleni visszavágó után Kalmár Zsolt, Martin Jedlička és Matej Oravec nyilatkozott a klub honlapjának.
Érezték, hogy van esély

Az idei kupaszereplésünk során hat gólt lőtt a DAC. Az utolsót KALMÁR Zsolt szerezte tizenegyesből az Atromitosz-DAC (3:2) visszavágó 72. percében. „Rúgás előtt felötlött bennem, hogy nem a megszokott helyre rúgom, hiszen Megyeri Balázs jól ismer a válogatottból. Végül azonban maradt az eredeti gondolat, és bár Balázs jó irányba vetődött, sikerült az egyenlítés. Akkor úgy éreztem, megfordítjuk a párharcot. Jött azonban a peches gól, melyet egy bírói tévedés előzött meg. A hazai játékos könyökkel egyértelműen arcot vágott, amit a játékvezető nem fújt le” – véli a DAC és a magyar válogatott középpályása.

A kiesés ellenére Kalmár csapatkapitányként büszke a társaira. „Le a kalappal a srácok előtt, hiszen 0:2 után is fel tudtunk állni, a nagy hőség ellenére mindenki összeszedte az erejét. Úgy gondolom, nem a jobbik, hanem a tapasztaltabb gárda jutott tovább.”

Martin JEDLIČKA idén debütált az európai kupaporondon, és mind a négy találkozón a csapat erőssége volt. Bár Athénban háromszor is kapitulált. „Máshogy akartuk kezdeni a meccset és vezetést szerezni, hogy megkönnyítsük a helyzetünket. Az első félidő abszolút nem sikerült jól, két gólt is kaptunk. A második játékrészben bíztam magamban és a srácokban, hogy megfordíthatjuk – ki is egyenlítettünk 2:2-re, a görögök kissé megroggyantak. Kár, hogy szinte rögtön ezután egy újabb gólt kaptunk rögzített játékhelyzetből. Ha két meccs alatt ötször kapitulálunk, akkor nagyon nehéz továbbjutni” – látja a kiesés okát a DAC hálóőre.

A cseh U21-es válogatott kapusát leginkább az bosszantja, hogy az Atromitosz összes gólja olyan szituációkból esett, amelyekről előre tudtuk - nagyon jók bennük a görögök. Gyors ellentámadásokból és pontrúgásokból. „Az elsőnél a balhátvédjük bejutott a tizenhatosba, szerencsével négy játékosunk mellett is elment. A második gól tizenegyesből született. Nem akarok nyilatkozni arról, hogy jogos volt-e vagy sem. A harmadikat egy veszélyes helyről elvégzett, rögzített játékhelyzet után kaptuk. Jól lőtték be a labdát, mi pedig a hosszú saroknál nem figyeltünk egy játékosra, aki lényegében az üres kapuba bólintott. Kár, hogy egy standardszituáció után kapott góllal estünk ki” – mondja a přibrami születésű játékos.

Jedlička kortársa, Matej ORAVEC a nyáron érkezett hozzánk Zólyombrézóról. A legutóbbi három tétmérkőzésen már ő játszott Kuržliak mellett védelem tengelyében. Épp az Atromitosz elleni, hazai találkozón kapott először lehetőséget, és a Pohronie elleni ligameccshez hasonlóan Athénban is a kezdő tizenegyben kapott helyet. „Nem kezdtük jól a meccset, felesleges gólt kaptunk. Azt követően összehoztam egy tizenegyest, amely szintén elkerülhető lett volna. Kétgólos hátrányban nehezen lendültünk játékba. Szerencsére a második félidőt jól kezdtük, sikerült betalálnunk, amit el is terveztünk. Kiegyenlítettünk és éreztük, hogy megvan az esély a továbbjutásra, ám sajnos az egyik hibánkat megint góllal büntette az ellenfél, és kiestünk” – mondja a Nagyszombat neveltje, akit a csütörtöki visszavágón a 62. percben Veselovský váltott a pályán.

Az összecsapás előtt sok szó esett a játékosokra váró melegről. 22 nap alatt ez volt a 6. mérkőzésünk, Oravec számára a harmadik nyolc napon belül. „Mindenképpen volt egy kis fáradtság, de az ellenfél ugyanolyan körülményekben futballozott. Úgy vélem, hogy a masszőrjeink és fizioterapeutáink jó munkát végeztek a héten és alaposan felkészítettek minket” – fűzte hozzá a szlovák U21-es válogatott hátvédje.

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Cookies