Back to top

ERASMUS+ mobilitás Bayreuthban

Publikálva: 2022, június 11 - 13:54
A dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola diákjai és tanárai az Erasmus + program keretén belül a németországi Bayreuthba utaztak testvériskolájuk, a szentendrei Petzelt József Technikum és Szakképző Iskola diákjaival és tanáraival. A program fő célja - szociális kompetencia-fejlesztés vizuális neveléssel a tanulói mobilitás érdekében.
ERASMUS+ mobilitás Bayreuthban

Iskolánk diákjai izgatottan készülődtek az utazásra, valamint a szentendrei iskola diákjaival való találkozásra. Már reggel az iskola előtt érezték, hogy tartalmas hét áll előttük. Az első nap nagy része utazással telt, majd az érkezés után mindenki elfoglalta a számára kijelölt szobát. A következő nap során már kézműves foglalkozáson vettünk részt Blanka Barth Paint Me műhelyében, amely a város központjában található. Itt a diákok elsajátították a csipkelenyomat technikáját, illetve egyedi névkártyákat készítettek. A nap többi részében megismerkedtek a város központjával és nevezetességeivel, kívülről megtekintettük a Wagner házat, majd ezután Hofgarden lenyűgöző látványa fogadott minket.

A harmadik nap bizonyult a legtartalmasabbnak, mivel rengeteg program állt rendelkezésünkre.  A programunkat kézműveskedéssel indítottuk, ahol elsájátítottunk különböző kerámiakészítési technikákat. A délutánt nyelvtanulással töltöttük, így  a gyerekek elmélyíthették német tudásukat. Nyelvtudásukat a gyakorlatban is próbára tehették. Kellőképpen elfáradtak. Aznapi programsorunkat helyi bajor vacsorával zártuk.

A negyedik napon szintén a kézműveskedésé volt a főszerep. Egy kellemes délutánt töltöttünk el a helyi Hofgarden parkban, ahol piknikeztünk és német nyelvi vetélkedőt játszottunk.                           A következő napon ellátogattunk az Őrgrófi Operaházba, ahol egy idegenvezető segítségével mélyebb betekintést nyerhettünk az Operaház, valamint a város történelmébe. Mindenki gazdag ismeretekkel távozott.

Utolsó napunkon fájó szívvel elbcsúztunk a várostól, az újonnan szerzett barátoktól és az ott szerzett élményektől. Bízunk benne, hogy hamarosan újra találkozunk és közösen folytatjuk                 a kalandunkat Németországban.

Bartalos Eszter, Végh Annamária

Ezt már olvasta?

Cookies