Back to top

Erasmus+ – egy életre szóló élmény

Publikálva: 2022, október 11 - 14:58
A Dunaszerdahelyi Közös Igazgatású Szakközépiskola sikeresen megpályázta az Erasmus+ programot, amelynek keretében 20 diákuk két hetet töltött Málta szigetén. Ott különböző munkahelyeken betekintést nyerhettek szakmájuk fortélyaiba, tapasztalatokat gyűjthettek és új ismeretekkel lettek gazdagabbak. Az angol nyelv használata és fejlesztése volt a következő cél, amit sikerült is teljesíteni. Ráadásul csapatépítésből is jelesre vizsgáztak a diákok.
Erasmus+ – egy életre szóló élmény

A két hét során rengeteg szabadidős program várta őket. Málta régi és új fővárosának, Mdina és Vallettának utcáin sétálva megcsodálhatták a gyönyörű épületeket, az építészet remekműveit. Hajóval Comino szigetére látogattak, ahol a Kék Lagunánál fürödhettek a Földközi tengerben. Málta szigetét a Hop on Hop off busz tetejéről is megcsodálhatták.

A kozmetikus, épületgépész, víz és gázszerelő szakon tanuló diákoknak a szigeten töltött két hét felejthetetlen élményeket adott. Új barátságok szövődtek, sokan bátrabbak lettek az angol kommunikáció terén, magabiztosabbak.

A kozmetikus diáklányok szalonokban, szállodák wellness részlegein dolgoztak. Míg Sóki Veronika a Hilton Hotel wellness részlegén szerzett új tapasztalatokat, addig Sercel Szonja a Radison Blu hotelben.

Arcmasszázs, hátmasszázs terén is szereztek uj ismereteket, a fiúk pedig építkezéseken, lakások felújításában segítettek munkájukkal.

Az Erasmus+ program nagyszerű lehetőség: egy olyan  ablak a világra, amely tágítja látókörüket, gazdagítja tudásukat és fejleszti személyiségüket. Emellett pedig egy életreszóló élményt is ad a résztvevőknek!

(kl)

Ezt már olvasta?

Cookies