Jelenlegi hely

Emlékezés a nagy háborúra – tánccal és színházzal

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, november 21 - 09:52 | Kultúra
Különleges hangulatú, nagyívű színpadi darabban emlékezett meg az 1918. november 11-én éppen 100 éve véget ért nagy háborúról a Dunaág Táncműhely és a Rivalda Színház november 18-án.
Emlékezés a nagy háborúra – tánccal és színházzal

A Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ színháztermében volt, hogy a lélegzetvételt is hallani lehetett a monumentális alkotás drámai perceiben – a tánc és a színház ötvözetét kellő mértékkel vegyítő darab lépésről lépésre, „töredékekből egészbe” építkezve jelenítette meg a háborús mindennapokat az egyéni, csallóközi sorsokon keresztül.

Ez a fokozatosság tette hitelessé, feszülten villódzóvá, majd kimerevített pillanatokból vérvörös rózsaként kinyíló pokoli drámává a nézők előtt az ember ember elleni küzdelmének egyik legborzalmasabb, legtragikusabb háborúját. 

A Volner Nagy Melinda rendezte alkotást Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártjának elnöke, illetve Vajda Barnabás történész nyitotta meg, zenei hátterét Darvas Kristóf, Németh Dénes és zenekara alkotta, a filmbejátszásokat Gondos Dóra, Nyitrai Balázs és Tiszai Orsolya válogatta.

Koreográfusok: Bóbis László, Budai László, Görcs Támás, Hajdú Flórián, Madocsai Imre, Mihálka Görcs Linda, Varga Attila, Volner Nagy Melinda. Társalkotók: Kóczán András Imre, Nagy Iván, Szabó Manyi.