Back to top

Elsősegélynyújtás magas fokon

Publikálva: 2018, április 14 - 09:12
Elsősegélynyújtási jártasságukról adtak számot a diákok csütörtökön a Szlovák Vöröskereszt szervezésében megtartott versenyen.

Megtelt a MAX üzletközpont egyik moziterme, hiszen a járás 14 iskolájából 25 csapat, több mint 120 fiatal gyűlt össze a megméretésre. Elméleti és gyakorlati feladatokat kellett teljesíteniük, az általános egészségügyi tudnivalóktól az égési sérüléseken keresztül a nyílt törés kezeléséig kellett bemutatniuk, mennyire felkészültek segítségnyújtásból. Az öttagú csoportok mind magas felkészültségről, példás magatartásról tettek tanúbizonyságot.

Az I. kategóriát a pozsonyeperjesiek nyerték, míg a II. kategóriában mindhárom dobogós helyet megszerezve tarolt a somorjai Corvin Mátyás Alapiskola.

A verseny elnöke: MUDr. Eva Königsmarková, a verseny igazgatója: PhDr. Dagmar Nagyová, a zsűri elnökei: Mgr. Terézia Vasmeraová, Mgr. Zuzana Fenešová.

A lebonyolításban segédkeztek: a Szlovák Vöröskereszt Dunaszerdahely Területi Bizottságának tagjai, Janka Šoková, Vöröskereszt helyi alapszervezetek - Somorja, Hodos, Nyékvárkony, dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskola, Dunaszerdahelyi Járási Hivatal polgári védelmi egysége, Vöröskeresztes önkéntesek.

 

Eredmények:

DMZ I. (általános iskola 3-5. évfolyama)
1. hely - Alapiskola és Óvoda Pozsonyeperjes
2. hely - Alapiskola és Óvoda Pozsonyeperjes
3. hely - Felbári Batthyány–Strattmanna László Alapiskola

DMZ II. (általános iskola 6-9. évfolyama)
1. hely - Somorjai Corvin Mátyás Alapiskola
2. hely - Somorjai Corvin Mátyás Alapiskola
3. hely - Somorjai Corvin Mátyás Alapiskola

További felvételeinket Képgalériánkban tekinthetik meg.

Ezt már olvasta?

Cookies