Back to top

Előkészületi mérkőzésen: DAC 1904 - Slovan 0:0

Publikálva: 2022, június 22 - 22:35
A nyári felkészülés második mérkőzését a bajnok pozsonyi Slovan ellen abszolválta Adrian Guľa legénysége. Helyzetek voltak, a kapufát is eltaláltuk, de a gól ma egyik csapatnak sem jött össze.
Előkészületi mérkőzésen: DAC 1904 - Slovan 0:0

A DAC akadémiája adott otthont csapatunk második mérkőzésének a nyári felkészülési időszakban. A szombati, Pohronie elleni 3:1-s siker után ezúttal még nagyobb kihívás állt a sárga-kékek előtt: a bajnoki címvédő látogatott Dunaszerdahelyre. A két rivális ritkán játszik egymással edzőmeccset, az utolsó ilyet még 2007 januárjában rendezték.

Adrian Guľa ma tizenegy játékost is nélkülözött: Ricardo, Rymarenko, Balić, Pinto, Bögi, Kalmár és Szendrei sérülés miatt hiányzott, míg négy válogatottunk, Ciganiks, Davis, Blackman és Krstović csak az utolsó 24 órában tért vissza.

A szombati meccshez hasonlóan ezúttal is a keretben volt néhány játékosunk az akadémiánkról (Raška, Lehotský, Kňaze, Demjanovič) és a somorjai farmcsapatunkból (Trnovský, Yarosh, Nagy, Marić-Bjekić, Vrábel). A győri középpályás Vitális Milán személyében pedig egy régi-új arcot is láthattunk.

A biztonsági okokból nézők nélkül játszott találkozó elején Šaponjić járt közel a gólszerzéshez, ám Veszelinov bravúrosan védett. Az 18. percben is kapusunk volt a főszereplő, amikor Dražić kísérletét hárította, húsz perccel később pedig Holman lövésénél Andzouana mentett a gólvonalról.

Fordulás után Szánthó jó 25 méterről eresztett meg nagyszerű lövést szabadrúgásból, a vendégeket a felső léc mentette meg. Ezt követően Hahn került helyzetbe, ám fölé célzott. A vendégek Adler révén szerezhették volna meg a vezetést, aki a 82. percben teljesen egyedül az üres kapu mellé lőtt. A 0:0-s eredmény csalóka, lehetőségek születtek mindkét oldalon, és a nehéz megterhelés közepette lévő két csapat meccsénél a tempóra sem lehetett panasz.

Csapatunk négy mérkőzést abszolvál a nyári felkészülési időszakba. A harmadikat szombaton, június 25-én, 11:00 órától ismét a MOL Akadémián rendezik, ahol az NBII mosonmagyaróvári újoncát fogadjuk.

DAC 1904 - ŠK Slovan Bratislava 0:0
MOL Akadémia, Dunaszerdahely, 2022. június 22., szerda, 17:30 ó, felhős, meleg idő, +27°C
Góllövők: -
Sárga lap: 75. De Kamps
Játékvezető: Kišš - Ferenc, Juhos, néző
DAC: Veszelinov (58. Trnovský) - Andzouana (70. Vitális), Kružliak, Brunetti, Yarosh (65. Yarosh) - Dimun (85. Nagy), Njie (46. Nebyla) - Moumou (70. Sharani), Veselovský (46. Balogh), Szánthó (58. Marić-Bjekić) - Hahn (58. Andrezinho)  Edző: Adrian Guľa.
Slovan: Chovan (46. Trnovský) - Hrnčár (46. Puschek), Agbo, Križan (46. Medveděv), Vojtko (46. Kankava) - Lichý (46. De Kamps), Holman (74. Hrnčár), Mustafić (89. Nikitin) - Dražić (46. Čavrić), Šaponjić (46. Green), Zmrhal (62. Adler). Edző: Vladimír Weiss.

STATISZTIKA:
Lövés – kapura 0:3, mellé 7:8
Szöglet – 4:5
Les – 1:6

dac1904.sk / Nagy Krisztián

Ezt már olvasta?

Cookies