Back to top

Elköszöntek a művészeti alapiskola végzősei

Publikálva: 2024, május 26 - 08:53
Ünnepi koncerttel és kiállításmegnyitóval köszöntek el a Dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskolától a végzős diákok.
Elköszöntek a művészeti alapiskola végzősei

Csütörtökön, május 23-án harminc, a művészeti alapiskola képzőművészeti, zene és tánc szakán végzett abszolvens köszönt el az iskola falaitól, tanáraitól.

Az iskola nevében Kollár Katalin, igazgatónő üdvözölte a kiállításmegnyitón megjelenteket, majd felkérte Ferdics Béla művész-tanárt a képzőművészeti tagozat hallgatóinak értékelésére.

Befejeződött egy korszak, elkezdődik egy új, ami akár egy új világot, új élményeket jelenthet. Ugyanakkor azokból az élményekből is meríthettek, amit itt megéltetek, az iskolában – kezdte beszédét Ferdics Béla.

Fiatalabb korban még az ösztönös rajzolás a jellemzőbb, ekkor még a kreativitás fontos, a végzősöknél pedig már látható a fejlődés a tanulmányrajz ábrázolásánál, érzékelhető a rajzolás egyedisége, stílusa – dicsérte az iskola végzőseit a művész-tanár, majd minden abszolvensnek a tanárok nevében is gratulált, további termékeny alkotókedvet kívánva a jövőben.

Az oklevelek átadása után a koncertteremben folytatódott az esemény, ahol a tánc és a zene tagozaton végzősök adtak ünnepi koncertet.

Mindig öröm, ha kitartó diákokkal foglalkozhatunk – köszönte meg a végzősök hozzáállását az igazgatónő, egyben köszönetét fejezte ki a szülőknek is, hogy támogatták gyermekeiket.

A szülők nevében Filip Nagy mondott köszönetet az iskolának, a tanároknak, hiszen így lehet ünnepelni azokat a sikereket, amit a gyerekek kemény munkával értek el –

 emelte ki Filip Nagy.

A kellemes zenei élmény után a színpadra szólították a végzős növendékeket, hogy a közönség megérdemelt tapsa köszöntse mindannyiukat.

Az ünnepi eseményen készült további felvételeinket képgalériánkban tekinthetik meg.

Szöveg és kép: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies