Back to top

Elképesztően gyors lett az új USB 4 szabvány

Publikálva: 2022, szeptember 6 - 20:18
Az USB szabvány fejlesztéséért felelős szervezet bejelentette a legújabb verziót, ami USB 4 version 2.0 névre hallgat, és értelemszerűen az 1.0-s kiadást váltja, ami szinte pontosan 3 éves.
Elképesztően gyors lett az új USB 4 szabvány

Az új USB 4 v2.0 szabvány megduplázta az elődje sávszélességét, így akár 80 Gbps adatátvitelre is képes, ami 10 GB-ot jelent másodpercenként. A technológia természetesen visszafelé kompatibilis, tehát működnek vele az összes korábbi verziót (USB 4 v1.0, USB 3.2, USB 2.0, Thunderbolt 3, stb.) támogató eszközök, és a korábbi típusú csatlakozókkal is használhatók lesznek az új verziós készülékek, a sebesség viszont csökkenni fog ezekben az esetekben.

A brutális sebesség mellett a kijelzők és a külső grafikus kártyák csatlakoztatása is fejlődött, az új USB szabvány ugyanis a DisplayPort és a PCIe legújabb verzióinak megfelelően frissült. Összességében azoknak lehet majd előnyös az USB 4 v2.0, akik egyetlen porton keresztül több komolyabb eszközt is szeretnének használni (nagy felbontású monitorok, dokkolók, HUB-ok, stb.).

Bár a szabványt már bejelentették, beletelhet 1-2 évbe, mire szélesebb körben is megjelenik az olyan fogyasztói eszközökben, mint a laptopok vagy a telefonok.

Forrás: Via / napidroid.hu

Ezt már olvasta?

Cookies