Back to top

Elindultak a tengerhez az első turisták a kassai repülőtérről

Publikálva: 2020, július 29 - 11:32
176 utassal a fedélzetén, kedden elindult a kassai repülőtérről az első charterjárat a ciprusi Larnacába. Egyelőre csak erre az egy ciprusi üdülőhelyre indulnak járatok Kassából - tájékoztatta a TASR hírügynökséget Karolína Linhartová, a kassai repülőtér munkatársa.
Elindultak a tengerhez az első turisták a kassai repülőtérről

Larnacába minden kedden indít járatot a szlovák Air Explore társaság, 189 férőhelyes Boeing 737-800 repülőgép szállítja az utasokat. 2020 nyarán összesen kilenc járatot indítanak Larnacába. Az utolsó gép szeptember 22-én indul.

Ahhoz képest, amilyen drámai volt a helyzet két vagy három hónappal ezelőtt, örülünk, hogy végre indulhatnak gépek Kassából legalább Ciprus déli részére. Reméljük, a szlovák utazási irodák nem adják fel, és kínálnak még ebben a szezonban néhány utat kassai indulással” - mondta Michael Tmej, a kassai repülőtér ügyvezető igazgatója, az igazgatótanács elnöke.

Linhartová emlékeztetett arra, hogy az utasoknak legkésőbb 24 órával az indulás előtt ki kell tölteniük a Cyprus flight pass elektronikus űrlapot. Ellenkező esetben 300 euró pénzbírságot szabhatnak ki rájuk, vagy nem engedik belépni őket Ciprus területére.

A koronavírus-járvány miatt törölték a menetrendszerinti és a Charterjáratokat, ami miatt a kassai repülőtér idén eddig több mint 200 ezer utast veszített. Az előző nyári szezonban rekordot állítottak fel - 2019. áprilisa és októbere között több mint 182 ezer utas repült Kassáról charterjáratokkal 9 ország 14 repülőterére.

ma7.sk

Ezt már olvasta?

Sólet

Sólet

A sóletet sokáig csak látásból ismertem, hallottam róla,...

Címkék: turizmus