Back to top

Elindult az asszisztált népszámlálás

Publikálva: 2021, május 3 - 16:29
Az asszisztált népszámláláson mindenkinek részt kell vennie, aki valamilyen oknál fogva az első fordulóban még nem töltötte ki a kérdőívet. Figyelem! A népszámláláson történő részvétel nemcsak a Szlovákiában élő szlovák állampolgárok számára kötelező, de minden olyan személynek is, aki Szlovákiában állandó vagy átmeneti lakhellyel rendelkezik. Az év nagy részében Szlovákiában élő, ám hivatalos lakhellyel nem rendelkező személyeknek szintén részt kell venniük.
Elindult az asszisztált népszámlálás

Hogyan történik az asszisztált népszámlálás?

A népszámlálásba két módon lehet csatlakozni 2021. május 3. és június 13. között. 

1. A településeken létrehozott kapcsolattartó pontokon (kontaktné miesto). A kitöltéshez itt biztosítják a szükséges technikai eszközöket, de akár a népszámlálási asszisztens is segíthet az adatok bevitelében. Fontos, hogy a bejelentett lakóhelyen kívüli kapcsolattartó pontokat is igénybe lehet venni.

  • Dunaszerdahelyen az önkormányzat a következő állandó kapcsolattartó helyeket jelölte ki: Dunaszerdahelyi Városháza / Cserkészház / Sikabonyi Közösségi 
       Ház 

2. Egy mobil asszisztens segítségével, akivel telefonos úton lehet kapcsolatba lépni és aki előre egyeztetett időpontban otthonaikban keresi fel a polgárokat az adatok felvétele érdekében. A mobil asszisztens elérhetőségéről a helyi önkormányzatok kötelesek tájékoztatást adni.

  • A Dunaszerdahely Város Önkormányzata által kijelölt mobil asszisztens száma: +421 (0)905 407 018

A kérdőív kitöltéséhez mindkét esetben szükséges a személyi szám (rodné číslo) megadása.

 

Honnan tudom, hogy az asszisztens az általam megadott válaszokat rögzítette? 

Amennyiben a polgár nem maga tölti ki a kérdőívet, akkor jogában áll ellenőriznie a kérdésekre adott válaszokat. A végső jóváhagyás előtt lehetőség van az esetleges hibák javítására. Csak ezt követően kerülhet sor a kérdőív elfogadására. A sikeres kitöltés után igazolást kérhetünk a népszámláláson történő részvételről, ennek a dokumentumnak azonban nincs gyakorlati jelentősége.

na / nepszamlalas.sk
 

Ezt már olvasta?

Cookies