Back to top

Életmese pályázat idén is

Publikálva: 2016, február 17 - 10:09
A „Mosolyvirág" Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete immár nyolcadik alkalommal hirdeti meg Életmesék című pályázatát. Felhívásukkal a korábbi évekhez hasonlóan szeretnék megszólítani a határon túli magyarságot is.
Életmese pályázat idén is

A 2015-ös felhívást a Szövetség a Közös Célokért társulás népszerűsítette. A széles körben ismertetett felhívás meg is hozta az eredményét, hiszen Felvidékről ilyen sok pályamunkát eddig még nem kapott a „Mosolyvirág" Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete. A mennyiség azonban nem ment a minőség rovására, mert kitűnő eredményeket értek el a felvidéki pályázók. A második korcsoportban, a 10-14 évesek között az első három díjazott felvidéki pályázó volt, a kürti Hrabovszky Tünde első, a feketenyéki Katona Zsófia és a galántai Narancsík Eszter életmeséje megosztva a második lett. A negyedik korcsoportban különdíjat kapott a lévai Ürge László, valamint elismerő oklevelet a galántai Záreczky Terézia.

A 2016-os pályamunkákat továbbra is két témakörben várják „A szülők, nagyszülők életmeséi", valamint "Amikor kicsi voltál...".Mindkét témában igaz történeteket, történet-csokrokat várnak műfaji kötöttség nélkül, (a családi anekdotáktól a mesén, novellán, riporton át a naplóig) amelynek a család tagjai a szereplői. Írhatják szülők, nagyszülők, gyermekek, családok. A pályázók műveit négy korcsoportban bírálják el.Valamennyi korcsoportban az első három helyezettet díjazzák, de minden pályaművet beküldő kap a kötetből, amit a legjobb művekből szerkesztenek.

Beküldési határidő: 2016. február 1-től folyamatosan 2016. április 10-ig. A pályázat anyagát az alábbi e-mail címre lehet elküldeni: eletmese2016 [at] gmail.com.

A részletekről itt olvashatnak.

Ezt már olvasta?

Címkék: pályázat