Back to top

Életet mentettek rendőreink

Publikálva: 2020, augusztus 13 - 09:24
Idős, dehidratált polgár életét mentette meg a Dunaszerdahelyi Városi Rendőrség a család bejelentése alapján. Egy ideje már nem jelentkezett náluk az idős rokon, és féltek, hogy baj van. Nem is tévedtek.
Életet mentettek rendőreink

Csiba Tibor városi rendőrparancsnok szerint a kiérkező városi rendőrök nem tapasztaltak életjeleket a lakásból, többszöri felszólításra sem reagált az ottlakó bácsi. Végül behatoltak, és a földön fekve találtak rá az erősen kiszáradt idős emberre. 

A kihívott mentő azonnal a kórházba szállította őt – a kezelőorvos szerint segítség nélkül néhány óra múlva meg is halhatott volna.

„Ha nem intézkedünk, rövidesen elhalálozik, olyan nagymértékű volt a dehidratáció” – mondta el Csiba Tibor.

Sajnos a nagy hőségben főleg az idősek nem figyelnek oda a megfelelő folyadékbevitelre, nem is csoda, hiszen csökken a szomjúság érzékelése. Időskorban tehát akkor is inni kell, ha nem vagyunk szomjasak – naponta legalább nyolc pohár vizet.

A városi rendőrség ezúton is kéri a lakosságot, hogy figyeljenek oda a környezetükben élőkre, a nagy melegekben főképp az idősebb szomszédokra. Ha bármilyen a szokásostól eltérőt tapasztalnak (már napok óta nem látták stb.), azt pedig a 159-es számon jelentsék be. Életet menthetnek. 

(na)

Ezt már olvasta?