Back to top

Ekotopfilm: A környezet védelméről mindenkinek

Publikálva: 2023, március 15 - 11:36
Az idén újra ellátogatott városunkba a környezetvédelemmel és a fenntartható fejlődéssel foglalkozó nemzetközi fesztivál, az Ekotopfilm | Envirofilm.
Ekotopfilm: A környezet védelméről mindenkinek

A fesztivál dunaszerdahelyi állomásának délelőttjén a város iskoláinak tanulóit fogadták a szervezők, így már a reggeli óráktól teltházzal indult a vetítés a CINEMAX moziban.

Hájos Zoltán, városunk polgármestere üdvözölte a fesztivál szervezőit és a gyerekeket, majd örömét fejezte ki, hogy az Ekotopfilm Tour 2023 tavaszi körútjának harmadik állomása épp városunkban valósulhat meg.

Mint mondta, Dunaszerdahely városa is támogatja ezt a fesztivált, mert az nem kisebb feladatot tűzött ki maga elé, mint a gyerekeknek és a felnőtteknek is megmutatni, mennyire szép, egyben mennyire sebezhető a bolygónk. Erre a szépségre, ami körülvesz minket, vigyázni kell; ha nem védjük, szegényebb lesz a környezetünk és az életünk, mivel lesznek olyan állatok és növények, amelyek nem lesznek képesek itt élni – mondta a polgármester.

„Annál is felelősségteljesebb a feladatunk, egyben a tiétek is, mert úgy kell viselkednünk, úgy kell élnünk, hogy a gyerekeitek és az unokáitok is ismerhessék, élvezhessék a természetet, ami körülvesz minket“ – emelte ki Hájos Zoltán.

Felhívta a diákok figyelmét, hogy érdemes figyelmesen nézni a dokumentumfilmeket, mert a szervezők ezekben a filmekben rámutatnak arra, hogy hogyan kell viselkednünk, hogy óvjuk a környezetünket, és hogy még sokáig tudjunk örülni a természet és a bolygónk szépségeinek.

Az Ekotopfilm | Envirofilm Tour 2023 dunaszerdahelyi állomása délután 17.00 órától várja az érdeklődő felnőtteket is, akik ingyenesen tekinthetik meg a délutáni program filmjeit. A fesztivál városunkban zajló állomásáról bővebben az Ekotopfilm dunaszerdahelyi eseményének közösségi oldalán olvashatnak.

-rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies