Back to top

EKL: reakciók a sorsolásra

Publikálva: 2022, június 14 - 18:28
Milan Dimun, Dominik Kružliak, Andrejs Ciganiks és Balogh Norbert véleménye az EKL 1. előselejtezőjének mai sorsolásáról.
EKL: reakciók a sorsolásra

A DAC sorozatban ötödik éven, összesítve pedig nyolcadszor jutott ki az európai kupaporondra. Mint ismeretes, az Európa Konferencia Liga 1. selejtezőkörének mai sorsolása az északír ezüstérmes Cliftonville FC együttesével hozta össze a DAC-ot. Íme, néhány reakció csapatunkból.

Milan Dimun: „Az egész múlt szezonban azért küzdöttünk, hogy kijussunk az európai kupaporondra, így tehát nagyon várom az Európa Konferencia Liga előselejtezőit. Láttam a lehetséges ellenfeleket és be kell ismernem, nem sok információval rendelkezem róluk. Nincs személyes tapasztaltom az északír futballal, de aki jártas a labdarúgás világában, tudja, hogy a szigetországi stílus eléggé fizikális jellegű, mely bővelkedik a párharcokban. Erre erőnlétileg és mentálisan is fel kell készülnünk. Bízom benne, hogy sikerrel abszolváljuk ezt a párosítást és továbbjutunk a következő fordulóba.”

Dominik Kružliak: „Az északír Cliftonville lesz az ellenfelünk, már nagyon várjuk a párharcot. Ebben a versenysorozatban nincs könnyű ellenfél, ezért lelkiismeretesen kell hozzáállnunk és alaposan felkészülnünk mindkét összecsapásra. Természetesen a továbbjutás a cél. Szeretnénk a lehető legmesszebb jutni Európában, így bízom benne, hogy sikerrel járunk.”

 

Andrejs Ciganiks: „Tapasztalatból tudom, mennyire jó az európai kupasorozatokban futballozni. Remek érzés. Személyes ambícióm, hogy a lehető legtovább jussak el a DAC-cal. Szeretnénk megvalósítani a lehetetlent. Biztos vagyok benne, hogy a szurkolók támogatni fognak minket és bármelyik ellenfélnek, amely a MOL Arénában lép pályára, nemcsak a csapatunk minőségével, hanem a szurkolókkal is meg kell küzdenie, akik hangosan drukkolnak és hajtanak miket előre. Személy szerint még sosem voltam Észak-Írországban és nem is játszottam északír gárda ellen. Az információim alapján műfüvön futballoznak, a tavalyi szezonról pedig elég tapasztalatunk van az effajta borítással kapcsolatban.”

Balogh Norbert: „A Cliftonville egy hagyományos klub, fontos történettel és komoly szurkolótáborral, akik megpróbálják majd megváltoztatni a stadiont, amikor ott pályára lépünk. A bajnokságban megmutatták, hogy megvan a megfelelő egyensúlyuk, kompaktak, és jól fel kell készítenünk magunkat a győzelemhez és a továbbjutáshoz. Nyilvánvaló, hogy szurkolóink minden támogatására szükség lesz. Ez mellett fontos, hogy a csapat most egy nagyon jó alapozáson vegyen részt, és a nyitómérkőzésig mindenki a legjobb formájába jusson. Én is azon vagyok, hogy addigra a lehető legjobb erőállapotba kerüljek. Mivel csak kéthetes volt a szünet, így nem gondolom, hogy a csapat nagyon kiesett volna a ritmusból, de fontos most egy minőségi felkészülést abszolválni, jó taktikai edzésekkel. A Debrecennel szerepeltem az Európa-ligában, és a Rosenborg elleni párharchoz nagyon csodás emlékeim fűződnek, amikor góllal segítettem a csapatot, ráadásul hazai pályán, majdnem teltház előtt. Ugyanezt szeretném átélni most is, hiszen az „európai” mérkőzések még különlegesebbek és teljesen más presztízzsel rendelkeznek. Nagyon várom már és remélem, hogy mindenki át fogja élni a hangulatát. Ezekre a mérkőzésekre senkit sem kell extrán motiválni, itt mindenki megmutathatja magát. Mindkét csapat rendkívül odaadó szurkolótáborral rendelkezik, és én nagyon bízok a mi rajongóink segítségében, hiszen együtt sok mindent el tudunk érni.”

dac1904.sk / Nagy Krisztián

Ezt már olvasta?

Cookies