Back to top

Egyre többen a városháza udvarán

Publikálva: 2017, július 21 - 19:14
Az Udvari Muzsika idei harmadik koncertje a Kodály Zoltán emlékév tiszteletére szólt.

Nyolcadik évfolyama zajlik a dunaszerdahelyi városháza udvarán megtartott koncerteknek, melyek minden évben egy-egy tematika köré csoportosulnak. Így van ez az idén is, hiszen a reformáció 500. évfordulójáról emlékeznek meg. A harmadik, a Megmaradásunkért Kultúrcsoport koncertje egy kicsit másfelé kalauzolja el a nézőket, mégpedig a híres zenetudós, Kodály Zoltán előtt tisztelegve, mondta el bevezetőjében Takács Tímea, szervező. A koncertsorozat eredeti elképzelésének egyik célja teljesült a harmadik júliusi csütörtökön megtartott előadással, mivel nem professzionális, hanem amatőr csoport szórakoztatta a nagyszámú közönséget. A szomszédos Hodosból érkező fellépők bemutatkozásuk során elmondták, hogy az identitástudat erősítése a céljuk. Nem csak a Felvidéken, de a Kárpát-medence egyéb magyarlakta régióiban is felléptek már: Erdélyben, a Partiumban, Délvidéken és Magyarországon is.
Csütörtöki műsorukat az eddigi visszajelzések alapján, a közönség által legkedveltebb dallamokból állították össze, amivel most is nagy sikert arattak. A többszöri vastaps után Csepi György, a csoport vezetője köszönte meg a fogadtatást, kiemelve, hogy az ilyen visszajelzés mindig megerősítést ad nekik, hogy jó úton haladnak, hitükben, magyarságtudatukban erősödnek hallgatóik. Külön üdvözölte a nézők soraiban ülő volt zenetanárát, Molnár tanító nénit, akit valódi néptanítóként említett, aki beleplántálta a zene szeretetét.

Az Udvari Muzsika idei utolsó koncertjére 2017. július 27-én, csütörtök este 19:00 órakor kerül sor, amikor a magyarországi Lumen Christi Gospel Kórus mutatkozik be városunkban.

Tekintsék meg a koncerten készült felvételeket is.

Ezt már olvasta?

Címkék: Udvari Muzsika
Cookies