Jelenlegi hely

Egymás megismerése volt a célja a lakóközösségi bulinak

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, június 6 - 11:39 | Színes
A lakótömbökben élők közötti jobb kapcsolatok kialakítását szolgálta az a rendezvény, amelyet az Észak II-es lakótelepen rendeztek.
Egymás megismerése volt a célja a lakóközösségi bulinak

A Smetana liget 289-es lakóházának saját lakóközössége van, amelynek Szabó Tamás az elnöke, aki úgy döntött, jó volna, ha egy kötetlen szombaton jobban megismernék egymás az ott élők.

„Kötelességemnek éreztem, hogy megszervezzek egy ilyen összejövetelt, megadva ezzel a lehetőséget mind az öreg, mind az új lakóknak, hogy megismerjék egymást. Sokszor ugyanis azt tapasztaltam, az itt élők nem is köszönnek a másiknak” – mondta el a szervező.

Kiváló időjárás fogadta a résztvevőket, akik száma elérte az ötvenet, s nem maradt éhes senki sem. Sült kolbász, gulyás és sütemény is várta az érdeklődőket a lakóközösség jóvoltából, az italt már mindenki maga biztosította. A zene sem maradt el, a modern technika vívmányai által előhívott dallamokat később a cigány muzsikaszó váltotta, egy szál hegedű kíséretében.

Egészen este tizenegyig szólt a zene és táncra is perdültek a lakók, majd fél háromig tovább beszélgettek a helyiek. A lakóközösség körében nagy sikert aratott a rendezvény, s bíznak benne, hogy lesz folytatása.

Szabó Tamás elmondta, szeretnék folytatni a kezdeményezést, hogy a lakók ne csak úgy nézzenek a lakóközösségre, mint egy kiadási tételre, hanem mint egy igazi közösségre.