Back to top

Egykori sikeres diákjaik adtak elő

Publikálva: 2020, február 17 - 08:33
Mesterségem címere címmel rendezett rendhagyó napot a Vámbéry Ármin Gimnázium február 14-én. Az egykori diákok, akik aznap előadásokat tartottak, az élet különböző területein elért sikereikről, illetve az odáig vezető út tapasztalatairól vallottak a fiatal vámbéryseknek.
Egykori sikeres diákjaik adtak elő

A rendhagyó napot Valkai Anett igazgató nyitotta meg a gimnázium aulájában, köszöntve a vendégeket. „Szép számban gyűltek össze itt a Vámbéry Ármin Gimnázium kopott padjai között, hogy felelevenítsék a régi emlékeket, felfrissítsék a kapcsolatot, reményeim szerint nemcsak egymással, hanem az iskolával, a Vámbéryvel” – fogalmazott a gimnáziumigazgató.

Valkai Anett elmondta azt is, hogy a Vámbéry Ármin Gimnázium régi patinájának, jó hírnevének köszönhetően ma is jobbnál jobb eredményű felvételizők közül választhatják ki diákjait. Java részük sikeresen elvégezi később aztán az egyetemet, majd az élet különböző területein állják meg a helyüket – öregbítve az iskola hírnevét.

Hozzátette, hogy a rendhagyó napra többen közülük érkeztek az iskolába, hogy megmutassák, mit és hogyan értek el az életben. „Szeretnénk ezeket a kisebb és nagyobb energiamorzsákat, tennivágyásokat, lehetőségeket összegyűjteni, és egyetlen nagy energiafolyamként felhasználni, hogy előrelendíthessük iskolánk mindennapjait” – jelezte, utalva arra, hogy az életpéldák által sokkal hitelesebb mintákat mutathatnak meg a mostani fiataloknak.

Az eseményen a következő előadók előadásai hangzottak el:

Bertók Beáta klinikai logopédus: Mit csinál egy logopédus

Borbély Veronika, PhD., kutató: A Csallóköz szívéből New Yorkba

Dr. Domonkos Andor, PhD, egyetemi kutatóorvos (Zürich), az MTA köztestületi tagja: Egy kutató titkos élete

Lánczos Andrea EMK oktató, mediátor és coach: Merj önmagad lenni

Méri László meteorológus: Hogyan készül az időjárás-előrejelzés

Mórocz Barnabás másodéves informatika hallgató az STU-n: Hogyan mentenek infósok királykisasszonyt

Szabó László, a Growww Digital digitális marketingügynökség társalapitója: A VÁG-ból Praga-Pozsony-Budapest tengelyen át az út a Google-ig

Szlávik Cyntia újságíró: Egy újságíró mindennapjai

Dr. Vajda Barnabás egyetemi docens, Selye János Egyetem, Tanárképző Kar, Történelem Tanszék: Így készül egy helytörténeti könyv

Dr. Pintes Gábor egyetemi docens, a Konstantin Filozófus Egyetem Pedagógiai Karának Dékánja: Mi fán terem a pedagógia?

Ezt már olvasta?

Cookies