Back to top

Egyeztetett a Csallóköz-Szerdahelyi Kaszinó 1860 Városvédő Egylet

Publikálva: 2019, január 18 - 09:05
Év eleji ülését tartotta a városházán a Csallóköz-Szerdahelyi Kaszinó 1860 Városvédő Egylet január 17-én. Az egylet megjelent tagjait A. Szabó László és Karaffa Attila alpolgármesterek fogadták.
Egyeztetett a Csallóköz-Szerdahelyi Kaszinó 1860 Városvédő Egylet

A megjelentek nekiláttak a Szent György-napokon belül a városvédő egylet programjainak a szervezéséhez.

Idén április 24–28. között zajlik a Szent György-napok és búcsú, a város alapításának, védőszentjének, egyesítésének és jeles személyiségeinek ünnepnapja. 

A Csallóköz-Szerdahelyi Kaszinó 1860 Városvédő Egylet az idei programok közül is kiveszi a részét, így április 25-én helytörténeti vetélkedőt rendez a felső tagozatos alapiskolásoknak a Kortárs Magyar Galériában, majd aznap még a Szent György-estre várja az érdeklődőket, amikoris átadják a Szent György-díjat. A résztvevők egyhangú döntéssel elfogadták a díjra jelölt személyt is.

A 2014-ben megalakult Csallóköz-Szerdahelyi Kaszinó 1860 Városvédő Egylet Dunaszerdahely történelmi, építészeti és kulturális értékeinek megőrzését, ápolását tűzte ki célul. Emellett megalapította a Szent György-díjat is, amellyel minden évben kitünteti azokat, akik munkásságukkal Dunaszerdahely jó hírnevét öregbítették.

A közéleti Szent György-díjban eddig Zsidó János, városunk egykori római katolikus esperesplébánosa, Dunaszerdahely Város Díszpolgára, Cséfalvay Erzsébet, egykori városi képviselő, Soós Lajos, az 1960–70-es évek dunaszerdahelyi színjátszásának egyik legendás alakja és id. Görözdi Miklós, néhai dunaszerdahelyi templomépítő református lelkész (posztumusz) részesültek.

Ezt már olvasta?

Cookies