Jelenlegi hely

Egyedi ökölvívó gála Dunaszerdahelyen

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, április 6 - 12:48 | Sport
Sosem volt még olyan méretű bokszgála Dunaszerdahelyen, mint a városi sportcsarnokba, 2018. május 11-re tervezett. Kovács „Tomi KID”, a Tomi KID Akadémia vezetője és Hegyi Zoltán, a Dunauto ügyvezető igazgatója avattak be a részletekbe.
Egyedi ökölvívó gála Dunaszerdahelyen

Közel egy éve, hogy együttműködünk Kovács „Tomi KID”-del, és támogatjuk Tomi projektjét – az épülő bokszakadémiát – kezdi a beszélgetést Hegyi Zoltán mérnök, a Dunauto kft. igazgatója. Korábban nem támogattunk sport rendezvényt, de ez az esemény kivételt jelent. Mi az erkölcsi értéket látjuk a törekvésekben, amely fiatal sportolóknak nyújt lehetőséget, hogy megmutathassák a bennük rejlő tehetséget. Azáltal, hogy Tomi KID-et támogatjuk, egy jó ügyet támogatunk, mivel, amit Tomi képvisel, nagyon jó útmutató a fiatalok számára, hogy tisztában legyenek vele, a sportban mennyi edzés és küzdés kell céljaik eléréséhez. Egyedi projektbe vágta fejszéjét Tomi, amikor elkezdte a sportakadémia felépítését, hiszen ennek nemcsak az a célja, hogy itt edzhessenek a srácok, hanem egyben szállást is biztosít nekik, hogy megfelelő körülmények között készülhessenek a versenyekre. Elvégre ezek a fiatalok régiónkat és az országot képviselik. Másrészt sok a hasonlóság a box és az autóink között: mindkettőre jellemző a technika, a gyorsaság, az erő és a lendület. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy támogatói lehetünk az épülő akadémiának, mivel Tomi KID komolyan megválogatja az együttműködő partnereit. Elvégre egy Európa- és világbajnok bokszolóról, a Szlovák Ökölvívó Szövetség elnökéről van szó.

Ennek az egy éves együttműködésnek az eredménye, hogy 2018. május 11-én egy nemzetközi bokszgálát rendezünk meg Dunaszerdahelyen, amelynek a bevételét az akadémia építésére és fejlesztésére fordítjuk. Több meccset tekinthetnek meg a nézők. Tomi növendékei mutatkoznak be, a fiataloktól egészen a nemzetközi versenyeken részt vett versenyzőkig. Az est csúcsa pedig két igazi klasszis bemutatója. A főmérkőzés ugyanis két világbajnok között zajlik, Tomi ellenfele az Európa-, világbajnok és olimpiai bronzérmes Erdei Zsolt, becenevén Madár, aki a Magyar Ökölvívó-szakszövetség elnöke. Különlegesség ezt a két ikont élőben látni öklözni, akikért olyan sokszor izgultunk a tv képernyője előtt.

Taksonyban, a volt magtárban béreltem egy részt, majd amikor egy alkalommal körülnéztem az épület hátsó részében, az annyira megtetszett, hogy elhatároztam, egyszer itt akadémiát fogok építeni - veszi át a szót Tomi KID. Többen kételkedtek ebben, hiszen több mint 30 tulajdonosa volt akkor az épületnek. De nem adtam fel, és másfél éve elkezdtük építeni az akadémiát. Sokat dolgoztunk, volt időszak, amikor még az ökölvívó srácok is besegítettek. Nagyon sokat köszönhetünk annak, hogy a Dunauto partnerként mellénk állt, és anyagilag támogat. A májusi boxgála is ennek az álomnak a beteljesülését kívánja segíteni.

A gála során több mérkőzésre kerül sor, szám szerint 11-re. Bemutatkoznak a legfiatalabbak, a kid juniorok – köztük a kisfiam is, de a KO BOX CLUB további tagjai is megmérkőznek. Olyan fellépők lesznek, mint Tankó Vili, 12-szeres országos bajnok, jelenleg 24. a világranglistán, Csemez Bandi, ötszörös szlovák bajnok, aki a múlt évben Hamburgban rendezett világbajnokságon egyedüliként nyert menetet a későbbi világbajnok, Oleksandr Chyzniak ellen. Itt lesz Mészáros Filip, Tankó Sanyi – mindketten többszörös országos bajnokok, illetve egy női mérkőzésen bemutatkozik Kuky Tímea, szlovák és cseh bajnok is. Különösen érdekes az egyik, gálán is bemutatkozó öklözőnk története. Egy kubai edzőtábor alkalmával találkoztunk az akkor már ötszörös kubai bajnok Cristian Noriega Martinez-zel, akiről kiderült, hogy édesapja 1975-ben boxolt apukámmal, akkori csehszlovák válogatott ökölvívóval. Egyeztetések után hozzánk utazott, és azóta klubunk egyik kiválósága. Az ellenfelek Szerbiából, Ausztriából és Magyarországról érkeznek. Erdei Zsolttal a főmérkőzésen pedig igyekszünk majd bemutatni a sport és a box szépségét.

Remélem, sokan jönnek el, és maradandó élményben lesz részük a gálaesten.