Back to top

Egy újabb lecke

Publikálva: 2021, május 1 - 09:09
Egyre gyakrabban találkozom azzal a véleménnyel, hogy hiába a tavasz, a korlátozások enyhülése, sokan mégis úgy vélik, a folyamat ismételni fogja önmagát. Ahogy tavaly, idén is lesz nyarunk, de aztán várhatjuk a vírus újabb őszi érkezését.
Egy újabb lecke

Az élet közben az elmúlt hetekben részben újraindult, megnyitották kapuikat az üzletek és a teraszok is várják a kávézni, falatozni vágyókat, láthatóan nagyobb a pörgés a városunkban is. A szakértők persze óvatosságra intenek, hiszen sok a negatív tapasztalat, a legtöbben pedig igyekeznek élni a jelenlegi nyitás előnyeivel, ki-ki annak fényében, mi is hiányzott az életéből az elmúlt hosszú tél során.

Mégis a legnagyobb kérdés az, hogy vajon ezek a hónapok, amelyek már több mint egy évet ölelnek magukba, tanítottak-e bennünket valamire?

A korlátozások közötti léten túl, valamit elraktároztunk az élet igazi értékeiről? Az első hónapokban még sokat beszéltünk a távolság által előidézett nehézségekről, ma már inkább csak a fájdalom, düh és a depresszió uralják az elmélkedéseket.

Pedig egy dologra mindenképp megtanított bennünket a járvány, bármeddig is legyen még mindennapjaink része. Arra, hogy a tisztelet mennyire fontos része az életünknek. A természet ereje, a másik ember és a teremtő iránt mindenképp. Nem gondolhatjuk még a legnagyobb hatalom tudatában sem azt, hogy bármit megtehetünk. Ez az emberiség egyik nagy leckéje, amelyet a történelem során már többször tanult meg túl magas áron, nincs ez másként most sem, amikor az egyén korlátlan szabadsága kapott óriási pofont.

Rajkovics Péter

Ezt már olvasta?

Cookies