Jelenlegi hely

Egy tábor a mozgás jegyében

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, július 10 - 10:12 | Sport
A Spartan Kids Training Group már három éve működik, jelenleg száz regisztrált fiatallal dolgoznak. A kezdetekben az edzőtermekben tartottak, de napjainkra már annyian lettek, hogy a Vámbéry Ármin Alapiskolában edzenek Hegedűs Hajni és Jenő, valamint Kulcsár Zoltán vezetésével.
Egy tábor a mozgás jegyében

Hetente háromszor, kedden, csütörtökön és vasárnap találkoznak, és nem csupán gyerekekkel dolgoznak, hanem felnőttekkel is. Hetente egy alkalommal mindig lehetővé teszik ingyenesen is kipróbálni azt a sportágat, amely a felnőttek számára leginkább arról szól, hogy saját határaikat legyőzzék.

A gyerekek esetében mindig azt látni, élvezik a mozgást, amelynek szintjén nagy a lemaradás az iskolás fiataloknál. A négy-öt éves gyerkőcöknek ugyanis még megvan a napi természetes mozgásadagja, de ezután gyorsan jelentkezik a mozgáshiány, ami óriási problémát jelent már a kisiskolások esetében is.

A természetes mozgás volt a központi gondolata annak a gyermektábornak is, amelynek az elmúlt héten a Vámbéry Ármin Alapiskola adott otthont. A közel húsz gyermek számára kiváló szórakozást kínált az egy hét, amelynek folytatása is lesz augusztusban. A szervezők úgy gondolták, idén két tábort is szerveznek, hogy jobban tudjanak foglalkozni az érdeklődő fiatalokkal, akik számára a kölcsönös kommunikáció is rendkívül lényeges. Az online kommunikáció korszakában ugyanis sokszor nem is szólnak egymáshoz, éppen az ilyen táborok segítségével ismerik meg jobban egymást.

„Minden edzésen a gyermekek kitartását értékeljük, s a felnőtt versenyeken is minden esetben vannak a fiataloknak is viadalok. Emellett az ötödik, tizedik edzés után is érmet kapnak, tehát a motivációval nincs gond” – tudjuk meg Hajnitól, aki már az őszi komoly kihívásokra készül, de számos rendezvényt szerveznek a dunaszerdahelyi sportkedvelőknek is, mert céljuk az, hogy a mozgást mindenki számára elérhetővé tegyék.