Back to top

Egy pont idegenből

Publikálva: 2016, április 19 - 22:29
Pontot szerzett Nagymihályban a DAC, a sárga-kékek egyetlen találatát a visszatérő fiatal tehetség, Roland Černák szerezte. A dunaszerdahelyiek korábban az évad során két győzelmet arattak a zempléni csapat felett, ezúttal döntetlenre futotta.

A kezdőcsapatból hiányzott Michalík, Kwin és Szarka, ismét helyet kapott a fiatal Egri, Horváth Béla és Alfredo Stephent. Jakub Brašeň továbbra is sérült.

A mérkőzést a DAC kezdte jobban, a 4. percben Stephens beadását Horváth Bélának nem sikerült eltalálnia. Egy perccel később egy beadás után Hamuľak találta telibe a bal kapufát. A 10. percben ismét Hamuľak volt veszélyes, ezúttal egy lövése szállt mellé. A 21. percben Pačinda szögletét senki sem érte el, de a kavarodás során Stephens ollózva fejezte be a helyzetet. Ezután főleg a két tizenhatos között folyt a játék, több pontatlansággal. A 33. percben Egri vesztett labdát, Serečin indult egyedül kapura, de helyezett lövését Tujvel bravúrral hárította. A 44. percben érkezett a vezető találat, Kelemen hosszú kirúgása után Perez fejpárbajt nyert, majd Hamuľak talált a kapuba – 1:0.

A második játékrészben nehezen lendült játékba a DAC, az 55. percben Serečin veszélyes pozícióból lőtt a kapu mellé. Az első komoly helyzetre a 70. percig kellett várni, amikor is Pačinda beadását Huk fejelte tovább, Polievka lövését pedig Kelemen kapus bravúrral hárította. A 83. percben Danko szabadrúgása után Votinovnak épp hogy csak érinteni kellett volna a labdát a gólhoz, de szerencsére nem sikerült neki. A 85. percben jött az egyenlítés, a fiatal Roland Černák kapott egy átadást a tizenhatosban, majd hidegvérrel a kapuba talált – 1:1. A végére már több helyzet nem alakult ki, ponttal tér haza Kelet-Szlovákiából a DAC!

Nagymihály – DAC 1:1 (1:0)

Gólszerzők: Hamuľak (44.) ill. Černák (85.)

Sárga lapok: De Marco (43.) ill. Ľupták (43.), Živkovič (82.)

Nagymihály: Kelemen – Perez, Podhorin, Morlacchi, Šimčák – Koscelník, Sedlák, Grič, Serečin – Danko – Hamuľak (Votinov, 81.)

FC DAC: Tujvel – Živkovič, Ljubicic, Egri (Kwin, 46.), Simon Pambou – Huk – Polievka, Horváth B. (Černák, 76.), Ľupták, Pačinda -Stephens (Štepanovský, 61.)

Forrás: sportolunk.sk
Kertész Ladislav felvétele

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies