Back to top

Egy nem mindennapi könyvbemutató a Közös Igazgatású Szakközépiskolában

Publikálva: 2024, január 10 - 15:25
Január 10-én Németh Marco volt a dunaszerdahelyi Közös Igazgatású Szakközépiskola vendége. A 18 éves Marco saját könyvét mutatta be az iskola diákjainak.
Egy nem mindennapi könyvbemutató a Közös Igazgatású Szakközépiskolában

Az „Európa v kocke“ című könyvet, mely az Európai Unió működéséről, a felkínált lehetőségekről szól, 15 évesen írta. A könyv egyelőre szlovákul érhető el, de készül a magyar, a német és a cseh változata is. A könyv nyelvezete érthető, világos - diákok és fiatalok számára íródott -, hiszen a mai fiatalok keveset tudnak az Európai Unióról.

A beszélgetést a szerzővel Klőr Levente tanár úr irányította.

Marco újságíróként, uniós aktivistaként is tevékenykedik. Mesélt a diákoknak tanulmányairól, hobbijairól, és kérte őket, ragadjanak meg minden lehetőséget, ami adódik a továbbtanulásra, utazásra egyaránt. Legyenek nyitottak az újra, és fedezzék fel az unió kínálta lehetőségeket.

Ugyanezen a napon egy rendhagyó angol óra keretében is találkoztak a diákok a szerzővel, hogy próbára tegyék angol nyelvi készségeiket.

„Fontos, hogy a diákok találkozzanak olyan fiatalokkal, akik éltek a lehetőségekkel és kitartva céljaik mellett, sok fiatalnak példaképei lettek“ - foglalta össze a nem mindennapi könyvbemutató nyújtotta élményt Klőr Levente, az iskola tanára.

Közös Igazgatású Szakközépiskola, -kl-, rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies