Back to top

Egy iskola, ahol a szakképzésé a fő szerep

Publikálva: 2022, június 28 - 06:10
A dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola a színvonalas elméleti oktatás mellett olyan szakképzési lehetőségeket kínál a diákjainak, melyek valóban a gyakorlati készségek fejlesztéséről tanúskodnak.
Egy iskola, ahol a szakképzésé a fő szerep

A koronavírus okozta helyzet az elmúlt két tanévben radikálisan fékezte azokat a lehetőségeket, melyeket az iskola a korábbi években folyamatosan biztosított a diákoknak. Együttműködve partnerintézményével, a veszprémi SÉF Vendéglátás-Turizmus Technikummal és Szakképző Iskolával, egyedülálló külföldi szakmai gyakorlatokat szervezünk a vendéglátós tanulóknak Németországban és Ciprus szigetén.  

Oktatási programunk lételeme, hogy a szakképzésben részt vevő diákok a munkavégzéshez szükséges gyakorlati tapasztalatot ne csak az iskola tanműhelyében, hanem a valós életben sajátítsák el. Mindezt természetesen élményszerűen, nem kényszerítve, valamiféle előírásoknak eleget téve. 

Ezzel is többet szeretnénk nyújtani a nálunk tanuló diákoknak. Mert iskolánkon, valóban a szakképzésé a fő szerep! Külföldön, idegen környezetben hotelakadémiásaink, szakács és pincér tanulóink nagyon sokat dolgoznak, újabb és újabb gyakorlati készségeket sajátítanak el az ételkészítés és -felszolgálás terén. Bátran veszik az akadályokat, a kezdeti nehézségeket.             

A tanári vizitációk során tapasztalhatjuk, hogy diákjaink bátran állnak az új kihívások elé, a kint eltöltött idő alatt gyakorlati készségük folyamatos előrehaladása mellett idegen nyelvi tudásuk és munkavállalói kompetenciáik fejlődnek. Kijelenthetjük, hogy személyiségük pozitív irányba változik. A jó szakember szeretettel végzi a munkáját, ezt diákjainknál is tapasztaljuk. Többen közülük külföldön élnek, megszerették a környezetet és a folyamatos fejlődési lehetőségeket a szakmájuk terén.

Bátran merjük kijelenteni, hogy aki nálunk tanul, csak előnyökkel lép tovább a munkaerőpiacra.

Vízkeleti László igazgatóhelyettes

Ezt már olvasta?

Cookies