Jelenlegi hely

Egy hullámhosszon vagyunk

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, november 9 - 11:21 | DAC hírek
Alakul a stadion és a csapat is menetel. Ezek azok a pillanatok, amelyekből a maximumot kell kihozni.
Egy hullámhosszon vagyunk

Csodálatos nap volt

A pozsonyi Slovan elleni mérkőzés előtt élénk mozgolódás volt a MOL Arénában. A szezon őszi felének csúcsrangadójára ugyanis mindennek tökéletesnek kellett lennie. Az első szurkolói csoportokat már a kápolna délutáni felszentelése kivonzotta a stadionba. Az előcsarnokba való belépést követően a helyiség nemcsak a hatalmas csillártól, hanem a törzsszurkolók elégedett arcától is ragyogott.

Mindannyian abszolválták a stadiontúrát, és a fő tribün majdnem minden egyes zegzugát bejárták, amely diszpozíciós elrendezését a világon bárhol megirigyelhetnék.
A DAC nagy napján még az időjárás is kegyes volt hozzánk, amely szinte tökéletes volt a szurkolói zóna meglátogatására, ahol az emberek kiélvezhették az igazi meccselőtti hangulatot.

Az idő múlásával a lelátók is megteltek. Magasak voltak az elvárások. Mindenki azt szerette volna, ha ismét vereséget szenved a Slovan. A sárga-kék futballistáknak a gyors Slovan-vezetés sem szegte kedvét. Marco Rossi vezetőedző és csapata így 2:1-es győzelemnek örülhetett.

„Az ilyen rangadókon mindig az eredmény a legfontosabb. Mi viszont igyekeztük még többet adni a szurkolóknak azzal, hogy domináltunk az egész meccsen. Meg kell dicsérnem a futballistáimat, hogy néhány momentumtól eltekintve mindent tényleg remekül csináltak. Még ha a végén akár rosszul is elsülhettek volna a dolgok, mindenképpen megérdemeltük a győzelmet,” ecsetelte a siker hátterét Marco Rossi vezetőedző.

A győzelmekből is tanulni kell
Szinte mindegyik szurkoló hallotta már azt az elcsépelt mondatot, hogy „Ebből a vereségből tanulnunk kell, és tovább mennünk…”. Szerencsére az égszínkékek elleni összecsapást követően senkinek sem kellett ezt mondania. A karizmatikus olasz mester a másik oldalon kiemelte a győzelem fő tanulságát: „A Slovan elleni meccs megmutatta, mennyire fontos, hogy még előnyben is aktívan játsszunk elöl. Akár labdával vagy anélkül. Elsőként mindig a támadóknak kell védekezniük, csak így kerülhetjük el, hogy az ellenfél nyomás alá helyezzen minket.”

A Durento városából származó vezetőedzőnk elsősorban a játékosai hozzáállásának örült az eddigi mérkőzéseken. „Ebből a szempontból nem szólhatok senkire egy rossz szót sem. Nem félnek az olyan nagy ellenfelektől, mint a Slovan, otthagyják szívüket a pályán, és ezt természetesen a remek szurkolóink is észreveszik.”

Az ősz kulcsfontosságú végjátéka
Kialudtak a stadion fényei, a szurkolók szétszéledtek megünnepelni a három pontot, amelyek a második helyre repítették a DAC-ot. Ez egy remek kezdet az új edzővel a klub számára, amely ráadásul komoly átalakuláson megy keresztül. Ez egy remek start a csapatnak, amelyben nincsenek sztárok, csak a futballálmokat dédelgető fiatal labdarúgók kiváló közössége.

Az őszi idényből még négy találkozó van hátra. Odahaza fogadjuk a Nyitrát és az Aranyosmarótot, míg Zsolnára és Poprádra (itt van „otthon” a Sároseperjes) mi utazunk. Ellenfeleink kiszámíthatatlan együttesek, de Marco Rossi bízik abban, hogy a védencei képesek mindegyikük ellen ponto(ka)t szerezni. „A legnehezebb dolgunk Zsolnán lesz, ahol Pačinda és Kalmár sem léphet pályára, Braňo Ľupták pedig sérüléssel bajlódik. Ellenben a MOL Arénabeli párharcok a tizenkettedik játékosunk, a szurkolóink segítségével már másról fognak szólni. Ezeken az összecsapásokon fel kell tüzelnünk a lelátókat, és közös erővel elérni a sikert. Biztos vagyok benne, hogy képesek vagyunk rá,” zárta mondandóját az olasz vezetőedző.

Forrás: fcdac.sk

Címkék: DAC, Marco Rossi