Jelenlegi hely

Egy hét múlva Pohoda Air-Show

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, július 17 - 09:08 | Színes
Jövő héten újra levegőbe emelkednek a modellcsodák Sikabonyban.
Egy hét múlva Pohoda Air-Show

Július 25-én, jövő héten szombaton reggel 9.00 órától egészen 17.00 óráig várják a dunaszerdahelyi modellező klub tagjai, valamint vendégeik a repülőgépmodellek kedvelőit a sikabonyi reptérre, a Pohoda Air-Show elnevezésű, az idén tizenötödik alkalommal megszervezett repülőnapjukra.

Mint a klub vezetőitől, Szamaránszki Károlytól és Németh Miklóstól megtudtuk, ezúttal mintegy 15 versenyző hozza el legszebb műveit, hogy a modellek szépsége mellett „pilótáik” ügyességét is megtekinthessék az érdeklődők. Mivel a tervezett akció nem verseny, a bemutatók alkalmával az építőknek lehetőségük van több gépet is bemutatni, időkorlát nélküli kötetlen repüléssel elkápráztatni a látogatókat. Közben a kijelölt parkoló mellett arra is lesz lehetőség, hogy a látogatók testközelből találkozhassanak az éppen nem repülő művekkel és készítőikkel. Hogy egy kis feladatot is kapjanak a nézők, a szétosztott szavazólappal értékelhetik a legszebb modelleket.

Aki úgy gondolja, hogy csupán egy-két órára tud elszakadni egyéb tevékenységétől, jelentjük, érdemes ennyi időre is kilátogatni a reptérre, mivel óránként akár 4-5 gép légi mutatványait is láthatják.

-rovin-