Jelenlegi hely

Egy fergeteges kirándulás Pápán

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, december 5 - 11:36 | Oktatás
Iskolánk a dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskola Szabó Gyula 1., 18 diákja és két vezető tanár Bubniak László és Vasík Mária négy felejthetetlen napot töltött Pápán az Acsády Ignác Szakközépiskola vendégeként a Határtalanul program keretében.
Egy fergeteges kirándulás Pápán

A fogadó iskola tartalmas időtöltést szervezett számukra. A városnézésen kívül a környék nevezetességeivel is megismertették őket. Elmentek Gannára és Döbröntére, megnézték a Kékfestő Múzeumot, a Bakonyba is kirándultak, Csesznek várát is megtekintették, lemásztak a vár melletti szurdokba, valamint Zircen az Apátság épületében a Természettudományi múzeumot is meglátogatták. A szerda este fergeteges hangulatban telt, mivel a pápaiakkal közösen vidám vetélkedőn mérték össze tudásukat. 

Másnap még a helyiek részvételével hidegtál-készítő és terítő csapatversenyre is sor került.  Diákjaink felfestették Dunaszerdahely látképét az iskola falára, hogy ezzel is látványosabbá tegyék és egyben megörökítsék ottlétüket.

Tavasszal intézményünkben töltenek négy napot a pápai diákok és tanáraik, hogy ezáltal is szorosabbá fűzzék a két iskola közt kialakult kapcsolatot.

Tamási Éva