Jelenlegi hely

Egy elmaradt kupadöntő helyett

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, május 12 - 09:50 | Színes
Ismét eltelt két hét, sőt a DAC-os naptáron éppen Davis repül a mennybe egyik tavalyi gólja után. Szóval május! Elsején nekünk kupadöntőt jósoltak a csillagok, és talán éppen Dunaszerdahelyen. Elmaradt… Ettől még a szenci albérlet is jobb volt, a semmitől minden több. Nincs győzelem, nem telt meg pezsgővel a kupa. Azt mondják, talán folytatódik a liga, de minden meccs zártkapus lesz. Úgy mi értelme? Nem követtünk el semmit, nem balhéztunk, még söröspohár sem repült a gyepre.
Egy elmaradt kupadöntő helyett

Nézők nélkül a futball halott, szurkolók nélkül a lelátó árva. Egyetlen sportág sincs meg sikerek nélkül, de az síri csendben értelmét veszti. Egy labdarúgónak szüksége van a sikerekre, ahogy az edzőnek is. Mindkettőnek kell egy klub, ahol mindezt elérheti. A klubnak pedig ugyanúgy feltétel a sikeres focista, vagy egy edző. Világos… Ezek egyszerű dolgok!

De mi az, ami egy klubnak, egy focistának, vagy egy edzőnek elengedhetetlen a sikerhez?

Igen, a szurkolók. A hűséges szurkolók. Mert szurkolók nélkül olyan a siker, mint a virág, mely illatozik, de sosem száll rá méh, hogy beporozza. Hogy körülrajongja. Mindegy, hogy a klub vagy a labdarúgó sikerére gondolunk, a kulcs a lelátón van, az a sok szorgos „méhecske” ami – vagyis aki – ott zümmög a helyzeteknél, és persze a góloknál.

Mert tudják, mi az, ami a klubnál állandó? Igen, azok mi vagyunk, mi a „méhek”, mert játékosok jönnek-mennek, edzők is, de a szurkoló örök. Ha győz a csapat, ha veszít, a szurkoló mindig ott lesz a lelátón. Sosem ír alá szerződést, mégis egy életre szól a kapcsolata, ő a legnagyobb kritikus, ő az aki a mennyekbe repíthet.

Ezért aztán nem mindegy, hogy kire, vagy éppen mire emlékezik jó szívvel.

Bögi Róbert írásának folytatását a KlikkOut weboldalán itt olvashatják el!

Címkék: KLIKKout