Back to top

Egri Dezső: Nagyon jól éreztem magam a pályán

Publikálva: 2016, április 6 - 07:08
Egri Dezső számára örök élmény marad a szombati DAC-Slovan rangadó. Huszonhárom éves korában az ősi rivális ellen debütált az élvonalban, és a teltházas bajnokin egyáltalán nem veszett el a nála jóval tapasztaltabb játékosok mellett.

„A szerdai edzésen már sejtettem, hogy összejöhet, úgy készültünk ugyanis, hogy a belső hátvédsor tagja voltam Michalík mellett. Szombaton a hotelben külön is félrehívott az edző, és akkor mondta, hogy biztosan kezdeni fogok. Nagyon örültem a lehetőségnek, megpróbáltam élni vele. Az edző megnyugtatott, hogy nem lesz semmi baj, egyszerűen játsszak, ne spekuláljak, próbáljam lehozni nullára a meccset. Elégedett vagyok a saját teljesítményemmel, de a végeredménnyel nem. Arról, hogy jogosak voltak-e a tizenegyesek, nem szeretnék beszélni. A másodiknál, amikor az én kezemet találta el a labda, a játékvezető nem mondott semmit. Nem szándékosan nyúltam bele, el voltam fordulva, és úgy találta el a kezemet. Peches szituáció volt. Nem baj, megyünk tovább, fel kell állnunk ebből a vereségből. Nagyon-nagyon jó volt ennyi néző előtt játszani, szavakkal nem is lehet elmondani. Jól éreztem magam a pályán, a közönség és a szurkolás fantasztikus volt. Természetesen volt lámpalázam, a meccs előtti órában nagyon ideges voltam, viszont amikor elkezdődött a találkozó, teljesen megnyugodtam, utána már jó volt minden. Szerintem jobban játszottunk, mint a Slovan. Megérdemeltük volna a győzelmet, de sajnos kikaptunk. Úgy érzem, hogy jó teljesítményt nyújtottam, de majd az edző eldönti, hogyan tovább. Meglátjuk, mikor kapok újra lehetőséget. Ha mellettem dönt, én készen állok, és megpróbálom a maximumot nyújtani,” értékelte élvonalbeli bemutatkozását 23 éves saját nevelésű védőjátékosunk.

Világi Oszkár klubtulajdonos érkezése óta Egri a második saját nevelésű játékosunk, aki bajnoki mérkőzésen debütált a DAC színeiben. Mészáros András tavaly ősszel szintén a Slovan ellen, Pozsonyban mutatkozott be az élvonalban. Egri Dezsi viszont az első, aki a kezdőcsapatban kapta meg első lehetőségét.

A 23 éves hátvéd (szül. 1992. június 20-án) Dunaszerdahelyen született, a DAC-ban nevelkedett. 2014-tól a DAC B védelmének erőssége. Idén, a téli alapozás kezdetén hívta be Tomislav Maric a fortunaligás első csapat keretébe. Márciusban egy és fél éves profi szerződést kötött a klubbal.

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Egri Dezső
Cookies