Back to top

Edzői értékelés: DAC-Dunajská Lužná (1:0)

Publikálva: 2016, február 22 - 18:17
A tegnapi DAC-Dunajská Lužná (1:0) felkészülési mérkőzés után mindkét csapat vezetőedzőjét felkérte az fcdac.sk egy rövid értékelésre.

Tomislav Maric, DAC: „Nehéz körülmények között lejátszott mérkőzés volt, nehéz talajon. Úgy vélem, hogy főleg az első félidőben nagyon jól játszottunk. Szépen járattuk a labdát, számtalan gólhelyzetet dolgoztunk ki, amelyeket azonban sajnos nem sikerült kihasználnunk. A második játékrészben is megpróbáltunk minél több helyzetet teremteni a támadóinknak, és meg is voltak a lehetőségeink. Az utolsó tizenöt-húsz perccel viszont nem vagyok elégedett, ami természetesen abból is fakad, hogy a pálya minősége hagyott némi kívánnivalót maga után, és nem igazán lehetett a lapos passzjátékot praktizálni rajta. De mindent egybevetve elégedett vagyok a mérkőzéssel, jól dolgoztak a srácok. Ami miatt hiányérzet maradhatott bennünk, hogy nem lőttünk legalább két-három gólt, holott a helyzeteink bőven megvoltak erre. Ahogy az lenni szokott rossz minőségű pálya esetén, a védekező csapat az egyszerűbb kontrajátékra rendezkedett be. El kell ismerni, a végén szerencsénk is volt, hogy nem egyenlítettek ki, de egyébként rendben volt a játékunk. Már nagyon várjuk a bajnokság kezdetét.”

Ivan Vrabec, OFK Dunajská Lužná: „Úgy gondolom, hogy az első félidőben egyértelműen jobbak voltak a hazaiak, fölényben játszottak. Nem tudtuk felvenni a játék ritmusát, és ezért szerintem az első félidei eredmény hízelgő volt ránk nézve, több gólt is kaphattunk volna. Mi főként gyors ellentámadásokkal veszélyeztettünk, és ha sikerült volna két-három kontrát végigvinnünk, akkor gólt is szerezhettünk volna. A második félidőben már kiegyenlített játék folyt, és ha ügyesebbek vagyunk a befejezéseknél, akkor teljesen máshogy is alakulhatott volna a mérkőzés.”

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Tomislav Maric
Cookies