Back to top

Eduard Heger azt kívánja, hogy 2022-ben egységes legyen az ország

Publikálva: 2022, január 2 - 10:34
Eduard Heger kormányfő azt kívánja, hogy 2022-ben egységes legyen az ország, felülnézetből tekintsünk a belpolitikai helyzetre és elkezdődjön az államháztartás fokozatos rendbetétele. Újévi üzenetét a közösségi hálón tette közzé.
Eduard Heger azt kívánja, hogy 2022-ben egységes legyen az ország

„Erre van szükség, hogy sikeresek legyünk a járvány elleni harcban és végrehajtsuk a fontos reformokat. Erre van szükség, hogy folytassuk a közélet megtisztítását a korrupciótól és a hatalmi visszaélésektől. Egy jobb Szlovákia miatt van erre szükség” - jelentette ki Heger. Leszögezte, hogy a járványhelyzetre olyan segélycsomaggal reagál a kormány a vállalkozások és a háztartások segítésére, amilyen itt még nem volt.

„De amikor a járvány alatti robusztus állami segítséget említem, arról is szólni kell, hogy mi az, ami limitálta, ez pedig az adósságaink mértéke. Az államadósság már akkor is magas volt, amikor átvettük a kormányzást” - hangsúlyozta Heger.

Ezért is reméli, hogy sikerül elkezdeni az államháztartás fokozatos, ám érezhető rendbetételét.

„Távol álljon tőlem, hogy azt állítsam, ideális kormány a mostani. De azt teljes felelősséggel kijelenthetem, hogy ez a lehető legjobb kormány, amit a jelenlegi politikai erőviszonyok alapján össze lehet állítani” - jegyezte meg.

A Covid-19 kapcsán azt írta, immunitást kell szereznie az országnak, ezt pedig a harmadik oltással lehet megerősíteni.

Heger bízik benne, hogy a 2022-es év a fejlődés és a növekedés éve lesz.

„Azt kívánom, hogy Szlovákia tegyen újabb lépéseket a reformok elfogadása terén, új fejlesztésekbe kezdjen, azt kívánom, hogy ne veszítsük el a lendületünket, tanuljuk meg minél kisebb veszteségekkel és minél kevesebb konfliktussal túlélni a járványt” - tette hozzá a kormányfő.

ma7.sk/TASR

Ezt már olvasta?

Címkék: Eduard Heger
Cookies