Jelenlegi hely

Dunaszerdahelyről jelentkezik az Országjáró

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, február 15 - 09:08 | Kultúra
A Kossuth rádió ötórás élő magazinműsora, az Országjáró ma Dunaszerdahelyről jelentkezik.
Dunaszerdahelyről jelentkezik az Országjáró

A szombat délelőtti adásában 10 órától megismerhetjük a csallóközi tündérek legendáit, de az aranymosás fortélyaival és a régi csallóközi családok legendáival is találkozhatunk. Csónakba szállva ringatózhatunk az Öreg-Dunán, majd a hanghullámok segítségével elmerülhetünk a város termálvizében is. De aki aktív kikapcsolódásra vágyik, az csatlakozhat akár a városi Bálint-futás résztvevőihez, akikkel együtt kocog majd a rádiós riporter is.

A műsor felkereshető célpontokat ajánl a bakancsos turistáknak, de nem feledkezik meg a biciklis turizmus szerelmeseiről sem. A délelőtti műsor készítői bekukkantanak az anyanyelvápolás bölcsőjébe, a Ringató foglalkozásra, és bemutatkoznak a cserkész ifjúság lelkes képviselői is. A műsor segítségével megkóstolhatjuk Kukkónia finomságait is, de az is kiderül, hogy Dunaszerdahelyen a foci tényleg mindenkié…

A szombat délutánban fél háromtól Dunaszerdahely nyüzsgő kulturális életébe pillanthatunk be.

A műsor készítői élménydús időutazásra hívják a hallgatókat a céhtörténet és a neves keletkutató-nyelvész, Vámbéry Ármin segítségével. Bemutatkozik a Corpus Transzformáció, ami a fa, az üveg és a rajz metszéspontjai egy iparművész keze által. Kiderül a negyedszázados sikertörténet titka: hogyan tudja megszólítani az alternatív kultúra a város fiataljait és „régóta fiataljait” az NFG Klubban.

A műsor vendége lesz egy fotós, akit a sejk maga hívott meg Abu Dhabiba, táncra perdülhetünk a Csallóközi Néptánccsoporttal és csendül majd a nóta is egy ifjú nótaénekesnő segítségével. A fekete-fehér billentyűk is életre kelnek egy dunaszerdahelyi ifjú virtuóz segítségével, de helytörténeti érdekességeket megtudhatunk, ha képzeletben csatlakozunk a hallgatókat a város utcáin kalauzoló idegenvezetőhöz.

Az adás meghallgatható a Kossuth rádió frekvenciáján, szombat délelőtt 10–12 és délután 14.30–17.30 között.

(mediaklikk.hu)